#Incu14: Bad Vision bouwt hyperactief feestje in Stadskelder

Rock-'n'-rollpunkers leven zich uit voor halflege zaal

Inge Gruijters ,

Incubate loopt op zijn eind, maar tot 'het bittere eind' zijn er gewoon goede nieuwe ontdekkingen te doen. In het programmaboekje valt te lezen dat deze energieke Australiërs zichzelf omschrijven 'as a dirty takeaway on a Friday night: it hits the spot and goed well with beer'. Dat belooft wat...

HET CONCERT

Bad Vision, Stadskelder, zondag 21 september 2014

DE ACT

Punk-garage-rock-‘n’-roll, yeah! Lekker beuken met Bad Vision. Deze Australische band bracht een gelijknamig album uit met veertien tracks, waarvan de langste exact drie minuten duurt. Met een hyperactieve zanger – met een uiterst goed kapsel en lange bakkebaarden – en een supersnelle vrouwelijke gitarist als blikvangers kan dat niet anders dan supervet worden.

HET NUMMER / HET MOMENT

Tijdens het nummer ‘I Got A Problem’ gaat de band helemaal uit zijn plaat, de zanger springt door de lucht, breekt bijna zijn nek over zijn eigen microfoonkabel en hij zingt het halve nummer terwijl hij over de grond kronkelt. Meteen worden er allerlei smartphones tevoorschijn getoverd om filmpjes te maken.

HET PUBLIEK

… Is niet massaal op komen dagen. Helaas staat er maar iets van twintig man in de zaal. Toch is het vrijwel onmogelijk om stil te blijven staan op deze muziek en dat doet dan ook niemand. De echte rock-‘n’-roll massahysterie blijft uit, dus geen moshpits of crowdsurfers, maar misschien is dat na zeven dagen Incubate ook wel een beetje teveel gevraagd.

HET OORDEEL

Awesome. Strakke, snelle liedjes en vol overgave gespeeld. Bad Vision verdient een beter gevulde zaal, want deze muziek komt toch beter tot zijn recht als er een groep beukende mannen met hanenkammen vooraan staat en er flink met vuisten geschud wordt.

DE FOTO