#Mundial14: Mundial krijgt letterlijk geen genoeg van SKIP&DIE #Mundial14: Mundial krijgt letterlijk geen genoeg van SKIP&DIE

Wagenmakerij perfecte plek om overwinning te vieren

, Jenny Janssens

#Mundial14: Mundial krijgt letterlijk geen genoeg van SKIP&DIE

Wagenmakerij perfecte plek om overwinning te vieren

Jenny Janssens ,

Door de enorme vreugde-uitbarsting na de overwinning van het Nederlands elftal wil (het Hollandse deel van) het Mundialpubliek maar één ding: feest. En dat kunnen ze krijgen ook. Het Nederlanse/Zuid-Afrikaanse muzikantencollectief SKIP&DIE brengt hier in de Wagenmakerij een muzikale explosie van onder andere reggae, hiphop en dubstep.

HET CONCERT:

SKIP&DIE, Festival Mundial, Wagenmakerij, zondag 29 april 2014

DE ACT:

De prijs voor vrolijkste outfit van het festival gaat zonder twijfel naar frontvrouw Catarina Aimée Dahms aka Cata.Pirata. Haar naam is minstens net zo exotisch als haar flamboyante verschijning. Naast haar blond/roze coupe draagt zij een strakke jurk met een tropische palm-print, een fluffy bontjas in letterlijk alle kleuren van de regenboog met daaronder, om het speelse geheel af te maken, een paar witte sneakers met hoog opgetrokken kniekousen. De rest van de band is gehuld in wit, maar met zijn allen vormen zij een ontzettend kleurrijk muzikaal geheel. 

HET NUMMER:

Als de band na het laatste nummer het podium verlaat, schreeuwt het publiek unaniem om een toegift. De host kondigt de band af met de teleurstellende mededeling dat dit helaas écht het laatste nummer was. Hier neemt de feestgrage menigte geen genoegen mee. Er wordt keihard "BOE" gescandeerd en dat werkt; verrast en een béétje uitgeput komen ze dan toch weer op. Cata.Pirata zegt dat ze dit totaal niet had verwacht, maar het enthousiasme van het publiek geeft de band toch dat extra duwtje om nog één nummer te doen. Dat dit een Happy-Hardcore  versie van hun nummer ‘Anti-Capitalista’ zou zijn, had niemand aan zien komen. Maar het breekt de tent, nou ja, de Wagenmakerij, volledig af.
 

HET MOMENT:

Alsof het allemaal nog niet warm genoeg was, besluit Cata.Pirata het allemaal nog nét iets intiemer te maken door zich te mengen in het publiek. Iedereen, maar dan ook echt iedereen, staat zich uit de naad te dansen, te springen, het maakt allemaal ook niet meer uit, want het motto van dit optreden is to "shake everything that you have". 

HET PUBLIEK:

Het hoeft eigenlijk niet meer genoemd te worden, het grote verlangen naar een toegift zegt genoeg, maar dit publiek was echt over de top. Dat heeft zonder twijfel ook te maken met de WK-overwinning. Dit energieke festivalpubliek en SKIP&DIE zijn een perfecte combinatie. 

HET OORDEEL:

Het hele optreden van SKIP&DIE op Festival Mundial is in één woord te omschrijven als overweldigend. Muzikaal was het strak en heel sterk, de mix van verschillende genres komt op dit wereldse festival perfect tot zijn recht. Volgens Cata.Pirata was het "the hottest place so far" en dat zegt genoeg over de energie van de uitbundig dansende menigte. 

DE FOTO:

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg