#Mundial14: Knarsetandend tot aan de laatste zweetdruppel

Een beter publiek had Knarsetand zich niet kunnen wensen

Imme Rindt ,

Op de laatste editie van Noorderslag stonden ze als afsluiter van de zaterdagavond en op Paaspop schudden ze het publiek wakker op de ochtend van de laatste festivaldag. Beiden festivals hebben ze tot een feest gelift. Vandaag staat Knarsetand op Festival Mundial: een werelds festival waar ze met hun mix tussen drum ‘n bass, reggae en gipsy perfect tot hun recht kunnen komen. De verwachtingen liggen daarom hoog.

HET CONCERT:

Knarsetand, Festival Mundial, Hall of Fame Platform, zondag 29 juni 2014

DE ACT:

Knarsetand en Mundial zijn een perfecte match. Met een mix van drum ’n bass, gypsy, reggae balkan, dubstep, ska en pop sluit de muziek van de tienkoppige band perfect aan op de line-up van het festival. De Nederlandse band bevestigd dat door een gelakte show neer te zetten in de Hall of Fame. De show heeft een sterke opbouw: na een rustig begin wordt iedereen wakker geschud met drum ’n bass om vervolgens het zwaardere geschut in te zetten met het nummer ‘Ignite Them In The Rain’. Hoewel de band nauwelijks op het podium past, maakt Knarsetand er een waar feest van.

HET NUMMER:

De gelijknamige titeltrack van hun laatste album 'My Escape' heeft een speciale waarde, vertelt zangeres Miou. Dit nummer is ook meteen bekend bij het overgrote deel van het publiek en representeert de muziek van Knarsetand in een notendop. De perfecte climax voor een goed opgebouwde set.

HET MOMENT:

De eerste echte moshpit ontstaat bij het nummer 'Gypsy Parade'. Dreadlocks werden in knotjes gedaan, zweetdruppels werden uitgewisseld en nieuwe vrienden werden gemaakt. Dit zal voor veel van de jonge toeschouwers het hoogtepunt van de dag zijn. Nu al. Ja, dit is Mundial.

HET PUBLIEK:

Het publiek past perfect bij deze band en deze setting. Dreadlocks, enkelbandjes, patchwork tasjes en een enkeling met een oranje Wuppie achter zijn oor. Heel de zaal staat vol en de rij staat tot buiten de Hall of Fame. En de muziek wordt ook terecht enorm gewaardeerd door het publiek. Iedere blazer-solo wordt met luid gejoel en duimpjes in de lucht ontvangen. Een beter publiek had Knarsetand zich niet kunnen wensen.

HET OORDEEL:

Na afloop van het optreden straalt Mr. Knarsetand Martijn Holtslag. Wat een applaus. Wat een energie. Wauw. Verzadigd sloft het publiek naar buiten. Knarsetand zet in 50 minuten een dijk van een show neer in de kleine Hall of Fame, dit smaakt naar meer.

DE FOTO: