#Mundial14: Kraantje Pappie is veni vidi feesttent #Mundial14: Kraantje Pappie is veni vidi feesttent

Fissa fissa fissa is wat Mundial zoekt

, Clemens Lambermont

#Mundial14: Kraantje Pappie is veni vidi feesttent

Fissa fissa fissa is wat Mundial zoekt

Clemens Lambermont ,

"Niemand weet waar Kraan nu is", het heeft bijna een ironische lading gekregen. Iedereen weet waar Kraan is. De kroeg, de club, Kraantje Pappie is de soundtrack van je avondje doorzakken, festival, of eindejaarsschoolfeest. Zelfs crane weet dat ie de headliner van Mundial is.

HET CONCERT:

Kraantje Pappie, Festival Mundial, Fontys Koepelhal, zaterdag 28 juni 2014

DE ACT:

Hoe populair hij ook is, in de mengelmoes van exotische culturen en bijbehorende muziekgenres is Kraantje Pappie bijna een vreemde eend in de bijt. Bijna, want zijn status heeft hem toch wel een soort headliner gemaakt van de zaterdag. De grote Koepelhal is dan ook behoorlijk gevuld en het publiek lijkt maar een doel te hebben: helemaal kapot gaan.

HET NUMMER:

Eigenlijk is er maar een nummer wat de hele set samenvat en dat is Feesttent. Kraans laatste hit loopt als een rode draad door de set. Al na de eerste vijf minuten wordt het door de Koepelhal geknald en ook later komt de Feesttent een aantal keer voorbij. Eigenlijk is het best een cheesy en fout nummer, maar live wordt het elke keer iets meer omgebouwd naar een EDM spring/ram track. Uiteindelijk wordt het tegen het einde zelfs tijd wordt voor een potje oud-hollandsch hakken. 

HET MOMENT:

Na het ietwat drakerige 'Met Z'n Tweeën', wat toch een soort inkakmomentje vormt, roept Kraan op elkaar vast te pakken en met zijn allen van links naar rechts te hobbelen. Wat iedereen vervolgens ook doet. Van het een op het andere moment gaat het publiek van ´meh´ naar de partymodus. Lekker bezig, Kraan!

HET PUBLIEK:

De populariteit van Kraan is duidelijk te zien in de diversiteit van het publiek. Veel jonge mensen, maar ook alles in de categorie basisschool en huismoeder staat vrolijk mee te bouncen als Kraan rapt over zijn bitch. Het is dat hij de knuffelbaarheid van Gers Pardoel mist, maar het is duidelijk dat Kraantje Pappie inmiddels gemeengoed is geworden. 

HET OORDEEL:

"Maar wat nou als het lukt, mama?", yeah, Kraan laat in zijn tracks hier en daar nog wat zien van zijn verleden als opkomende, boze rapper, maar die tijd lijkt echt voorbij. Kraantje Pappie is inmiddels een onvervalste feest-act, gelijk aan de Opposites. Het publiek staat hier om los te gaan op hits, en dat krijgen ze. Kraan kwam, zag en bouwde een feesttent in de Koepelhal.

DE FOTO:

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg