#AskLegend: John Legend staat 400 studenten te woord

Amerikaanse zanger geeft exclusief seminar op school in Tilburg

Bas van Duren & Tamara Scholten ,

Slechts een week geleden werd bekend dat de Amerikaanse zanger een seminar zou geven op Fontys ACI. Slechts 400 van de 2200 studenten kregen de kans om vandaag aanwezig te zijn bij dit exclusieve moment. Al ruim een uur voor aanvang was het dringen geblazen bij de ingang van Fontys ACI. Honderden studenten wilden graag kennis maken met deze sympathieke meneer.


Oct 4, 2013 | all of me ♥ #asklegend @johnlegend by kayleighvdhout on Keek.com


Oct 4, 2013 | Save Room. @johnlegend #asklegend by kayleighvdhout on Keek.com

John Legend begint eerst met een aantal songs waaronder grote hit ‘Save Room’. De collegezaal is muisstil, iedereen hangt aan zijn lippen en de zanger laat horen dat hij echt goed kan zingen. Zelfs het balkon staat vol, met docenten, die ook benieuwd zijn wat Legend te vertellen heeft. 

Leon Verdonschot was de host en het publiek stelde vragen. Sony heeft via Twitter een actie opgezet waarbij twitteraars een vraag aan John Legend mochten stellen door middel van de hashtag #asklegend. Daaruit heeft Sony elf vragen geselecteerd, niet alleen van studenten van ACI maar ook buiten de school om, deze mensen mochten de vraag zelf aan mister Legend stellen. 

Legend wist telkens goede en inspirerende antwoorden te geven op de vragen. Het ging bijvoorbeeld over de invloed van social media, of hij zichzelf wel eens googlede en wat zijn mening was over DIY muzikanten en of een muzikant in de moderne tijd nog wel de invloed van een recordlabel nodig heeft om door te kunnen breken. Ook ging het over de ‘shutdown’ van Amerika waar Legend ook een erg sterke mening over had.

Als laatste song John Legend zijn nieuwe single ‘All of Me’ waarbij hij vertelde over zijn bruiloft, dat Stevie Wonder het liedje met hem zong op die bruiloft en de invloed van zijn vrouw op zijn leven.