#Mundial13: Yes Sir Boss is hard op weg Will and the People 2.0 te worden #Mundial13: Yes Sir Boss is hard op weg Will and the People 2.0 te worden

Britten zijn wisselvallig en beklijven niet

, Freek Verhulst

#Mundial13: Yes Sir Boss is hard op weg Will and the People 2.0 te worden

Britten zijn wisselvallig en beklijven niet

Freek Verhulst ,

In het kielzog van de meest afgelikte boterhammen des vaderlands' festivallandschap, kwam Yes Sir Boss al voor een aantal voorprogramma's naar ons land. Onder meer een optreden in de ochtendshow van Giel en een albumrelease later wacht vandaag het 'grote' Hall of Fame-podium van Festival Mundial.

CONCERT
Yes Sir Boss, Hall Of Fame, 29 juni 2013

MUZIEK
Hoewel de nadruk iets meer op balkan-invloeden ligt, is de poppy skapunk van Will and the People nooit ver weg.

PLUS
Yes Sir Boss verspreidt een aanstekelijkheid waar je niet aan ontkomt. Een die dwingt te dansen, of op z'n minst te bewegen. De nummers hebben allemaal een kop en een staart, en alles wat daar tussen zit klopt als een bus. 'Degelijk' is het juiste woord, maar dat betekent eigenlijk zo goed als hetzelfde als 'saai'. Muzikaal spannend wordt het dus nooit echt, maar is dat dan nodig bij een bandje als dit?

MIN
Nee, maar het zou wel mooi meegenomen zijn. De nummers weigeren in al hun simpelheid namelijk echt te beklijven. Yes Sir Boss speelt daarnaast een wisselvallige set, die bij minder uptempo nummers behoorlijk inkakt. De lange pauzes tussen de nummers helpen ook niet echt. Een hit was daarvoor welkome compensatie geweest, maar daar ontbreekt het de heren en dame (nog) aan op het repertoire. Dieptepunt? Die Engelstalige waar-is-dat-feestje-hier-is-dat-feestje's die zo af en toe uit de lucht komen vallen, doen een mens huilen vanbinnen. De heren claimen dit op advies van Giel Beelen te doen, waarvan akte.

CONCLUSIE
Deze groep maakt prima liedjes en doet het prima bij het publiek, dat met name op de eerste rijen vooral uit bakvisjes bestaat. Nu nog wat airplay en de groep is niet meer van de Pinkpop's en Concert At Sea's van de toekomst weg te denken. Daarvoor ontbreekt het op dit moment nog iets te veel aan echte hitgevoeligheid, waardoor de band ook niet wegkomt met de net iets te wisselvallige set, zonder duidelijk hoogtepunt.

CIJFER
6-

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg