#Mundial13: The Black Marble Selection swingt de pan uit

Jonge jongens met een sound uit de sixties

Tamara Scholten ,

De jongens van The Black Marble Selection beginnen wat later door wel heel bijzondere omstandigheden: het kleedje waarop het drumstel zou moeten staan, is zoek. Nadat deze is gevonden en het drumstel is gestabiliseerd, knalt de band het eerste nummer eruit met een perfecte sixties sound.

CONCERT
The Black Marble Selection, Hall of Fame Kleine Zaal, 29 juni 2013

MUZIEK

Muzikanten die eigenlijk skaters zijn en nog nooit eerder in een band hebben gespeeld. Bij elkaar gezocht om een unieke sixties-sound te creëren, en dat is geslaagd. De band swingt op alle fronten en krijgt het publiek helemaal aan het dansen.

PLUS
Grootste plus is toch wel de frontman, die een heerlijke stem blijkt te hebben. Iets wat op eerste gezicht niet verwacht wordt, oordelend op zijn uiterlijk. Maar dit blijkt een aangename verrassing te zijn. Ook de man op mondharmonica is een bijzondere verschijning en erg getalenteerd. De heren gaan helemaal op in de muziek, wat gaaf is om te zien, maar op zich zouden ze nog meer met het publiek mogen doen.

MIN
De band moest erg snel een soundcheck doen. Te snel, blijkt tijdens het optreden. Het geluid van de microfoons staat te zacht, dat is zonde, vooral tijdens het nummer waarbij een tweede en derde stem komt kijken. Als de band na 20 minuten al wordt gemeld dat er nog maar één nummer gespeeld mag worden, zorgt dit voor scheve gezichten bij zowel band als publiek.

CONCLUSIE
The Black Marble Selection is een band met veel potentie en muzikaliteit, vooral als je je bedenkt dat de band nog niet lang bij elkaar is en niet eerder publiekervaring heeft op kunnen doen. Ondanks de technische problemen zet de groep een prima optreden neer.

CIJFER
7,5