#Mundial13: Supra Naturals energieke manier om wakker te worden

Kleine zaal wordt gevuld met de punkers van Mundial

Tamara Scholten ,

Vanaf het eerste nummer is het duidelijk: Supra Naturals gaat deze zaal laten zweten. Energieke, strakke punkrock ondersteund door drum 'n bass, dat is wat de band het publiek kan geven.

CONCERT
Supra Naturals, Hall of Fame kleine zaal, 30 juni 2013

MUZIEK
Rock en punk gemengd met drum 'n bass. Een Nederlandse band die pas in maart zijn debuutalbum heeft uitgebracht, maar een concept heeft ontwikkeld dat staat als een huis. Al snel wordt duidelijk dat het hier gaat om supergetalenteerde muzikanten die alles geven. Tijdens het optreden ontstaat er een muur van geluid waar niet aan te ontkomen valt. 

PLUS

Grootste pluspunt en tevens briljante toevoeging is het licht. Een grote laserstraal in het midden van het podium, stroboscoopachtige lichten aan de zijkant en een zaal vol met rook; het voegt bij ieder nummer een extra dimensie toe. Het combineren van punkrock en drum 'n bass werkt echt perfect. Hier en daar mag de band best wat meer rocken, en wordt het wel heel veel drum 'n bass, maar niemand die het deert. De zanger heeft een dijk van een stem waardoor het klinkt alsof er een perfect gemixte cd staat te spelen en hij maar playbackt, maar niets is minder waar: de band speelt hartstikke live.

MIN

De verhouding tussen rock en dance slaat soms teveel naar de dance.

CONCLUSIE
Supra Naturals staat met haar punkinvloeden in schril contrast tot wat er verder op Mundial te beluisteren valt, maar dat weerhoudt het publiek er niet van om de hele Kleine Zaal te vullen. Terecht, want met de combinatie van stijlen, de gave lampen en de overgave waarmee Supra Naturals hier een concert neerzet, verdient de band het om voor een groot publiek door te breken.

CIJFER
9