#Mundial13: SCHLACHTHOFBRONX is niet gretig genoeg en voldoet niet aan verwachting

Duitsers weten niet lang genoeg te boeien

Freek Verhulst ,

Twee jaar geleden was SCHLACHTHOFBRONX een van de hoogtepunten van Festival Mundial, toen nog in het Leijpark. Dit jaar kampen de 'Bayerische Bulldozer' dus met hooggespannen verwachtingen. De Wagenmakerij loopt aardig vol voor het duo uit München, hopend op wat fijne beats om de nacht in te dansen.

CONCERT
SCHLACHTHOFBRONX, Wagenmakerij, Mundial, 29 juni 2013

MUZIEK
Trap, dubstep, ghettotek, kuduro.. Kortom: van alles wat.

PLUS
Valt de drop, dan valt hij hard. Wat een fijne bassen levert SCHLACHTHOFBRONX. Taferelen zoals twee jaar terug - waar men zich en masse van kleding om het bovenlijf ontdeed - blijven uit, maar er wordt kort voor het podium absoluut lekker gedanst.

MIN
SCHLACHTHOFBRONX laat wel heel veel stiltes vallen. Of het nu gaat om "Hoi, wij brengen binnenkort een nieuw album uit" of andersoortige gesproken onderbrekingen, het haalt de vaart uit de set en het maakt dat het publiek de aandacht verliest. Het ontbreekt de heren aan gretigheid, zo lijkt wel. Alsof de heren alles al bewezen hebben, maar daar vergissen zij zich lelijk in. Dit was juist het moment om te knallen, om te bewijzen dat Mundial 2011 geen lucky shot was. Maar de set van SCHLACHTHOFBRONX biedt onvoldoende continuïteit om het publiek daadwerkelijk bij de strot te grijpen. Niet voor niets dus, dat de Duitsers met hooguit 150 man overblijven.

CONCLUSIE
SCHLACHTHOFBRONX is te nonchalant om de verwachtingen waar te maken. Jammer, want aan kwaliteit ontbreekt het de heren niet. Helaas draait muziek niet om talent, maar om wat je ermee doet.

CIJFER
5