#Mundial13: Hoffmaestro laat Koepelhal dansen en rennen

Elfkoppige band uit Zweden zorgt voor een feestje op Mundial

Paul Timmermans ,

De hele zaal viert feest op muziek van Hoffmaestro. Op de energieke muziek van de band springt men, danst men en skankt men. Op verzoek van de band rent de zaal zelfs op en neer.

CONCERT
Hoffmaestro, Fontys Koepelhal, 29 juni 2013

MUZIEK
Hoffmaestro, een 11-koppige band uit Zweden maakt muziek met een variatie waar je 'u' tegen zegt. Volgens eigen zeggen maakt de band 'Skank-a-tronicpunkadelica' en duidelijker gaat het niet worden. Op het podium wordt een springerig punk/ska nummer direct afgewisseld door een solo van de zanger die ook over een soulstem blijkt te beschikken. Dan gaat de ska tijdens het nummer door met een electronisch stuk, gevolgd door een stukje hiphop om vervolgens door te knallen in een punk nummer. Volgt u het nog?

PLUS

Van begin tot eind weet de band de muziek met zoveel energie te brengen dat het publiek geen andere keus heeft dan daarin mee te gaan. De hele zaal staat van meet af aan te dansen en de mensen die vooraan staan maar niet dansen, worden door de zanger persoonlijk aangesproken. Zo krijgt hij het voor elkaar dat uiteindelijk iedereen danst en tegen het einde van de show zelfs iedereen rent. Bij het refrein van het laatste feestende nummer rent het complete publiek met de zanger mee van links naar rechts. Tussen de nummers door valt het stil, maar als de band begint te spelen deint de hele massa weer mee op het ritme. Na het toegift werd er hard gejuicht en geklapt, zelfs toen de band al weg was. Het was de eerste keer dat Hoffmaestro in Nederland speelde, maar als de band altijd voor zo'n feest zorgt, dan was het hopelijk niet de laatste keer.

MIN
Het was jammer dat aan het begin van de show de zaal nog erg leeg was. De mensen die er waren hadden er zin in, maar het grote publiek moest nog komen. Tegen het einde van de show was het gelukkig wat drukker. Een ander klein minpuntje is misschien wel datgene waarmee de band het meest in het oog springt; de diversiteit van de muziek. De soul-intermezzo van de zanger viel wat tegen omdat het ineens zo anders is dan de rest van de muziek. Maar toen het publiek na een paar seconde dat gewend was, konden ze ook dit erg waarderen.

CONCLUSIE
Een vernieuwende band die erg bijzondere muziek maakt. Met elf man op het podium is het op het podium één groot feest en in het publiek ook. Omdat het zo verrassend is, is het soms even wennen. Maar met deze band is het gegarandeerd feest.

CIJFER
9