#Mundial13: Gnučči laat haar publiek dansen als muppets

Zweedse rapster weet de skatehal om te toveren tot ware club

Imme Rindt ,

Deze dame met exentrieke vertoning staat op festival Mundial met een missie: het publiek moet en zal los gaan. Met een dreunende baslijn gemixt met wat balkan, klinkt haar muziek alles behalve Zweeds. Ze is al bekend bij het publiek, want ze stond al eerder op Mundial. En het publiek weet ook wat ze komen doen. Swingen, dansen in juichen.

CONCERT
Gnučči, festival Mundial, zondag 30 juni 2013.
 
MUZIEK
Een Zweedse rapster die housemuziek maakt met invloeden van balkan en pop. Haar muziek wordt ook wel eens tropical bass genoemd. Wat je dan krijgt is ontzettend catcy clubmuziek.
 
PLUS
Gnučči barst van de energie. Meteen bij het eerste nummer springt ze van het podium om samen met het publiek haar heupen te laten wiegen. Tijdens de tropische nummers buikdanst ze in haar doorschijnende shirt, en zelfs de enkele mannen in de zaal doen mee. Bij het derde nummer begint de bas zo hevig te dreunen dat je broekspijpen beginnen te trillen. Als ze dat niet al deden, want er zijn geen voeten die stil staan in de grote zaal van de Hall of Fame. Ook de DJ van Gnučči betreedt af en toe de voorkant van het podium om zijn rap-skills ten gehore te brengen. Bij het nummer ‘$3.60’ zal iedereen, volgens Gnučči, fucking bonkers gaan. En ja, ook bij deze hevige baslijn is het moeilijk om stil te blijven staan. De Zweedse rapper sluit haar optreden af met haar nieuwe single ‘Finders Keepers’ die in Augustus uit zal komen. Dit clubnummer bevat meer rap dan de vorige nummers, maar de dreunende bas ontbreekt natuurlijk niet. Het publiek is zo opgezweept dat de zweetdruppels van hun voorhoofden vallen, en aan het einde van de show loopt iedereen verhit maar voldaan naar buiten.
 
MIN
Ondanks de goede sfeer en de enthousiaste show die de artieste neerzet viel de muziek af en toe tegen. De monotone stem van Gnučči werkte bij de rapstukken, maar kwam niet goed uit bij nummers die meer zang bevatten zoals ‘Singstar’. Ook de beats waren veel beats te simpel en de teksten soms cliché. Denk aan nummers die zijn opgebouwd uit zinnen als “pow pow pow” en “liar liar, imma set your pants on fire”. De girly rap wordt nergens echt creatief.
 
CONCLUSIE
Hoe ze een feestje moet bouwen, weet de Zweedse Gnučči zeker. Dancebattles in het publiek, een fan op het podium vragen. De liefhebbers hebben zeker gekregen waar ze voor kwamen: veel interactie met de rapster en lekker dansen. Het was een goede show, bruisend van enthousiasme, maar de muziek was toch echt te simpel.
 
CIJFER
7