#Mundial13: Pretentieus gezwabber van Full Crate X Mar

Gebrek aan goede liedjes breekt Amsterdammers op

Tekst: Juliën L'Ortye, Foto's: Markov de Weijer ,

Ze zijn van de meest gehypete namen op het affiche, de Amsterdammers van Full Crate X Mar. Ze zaten eerder dit jaar al tussen de ’12van3voor12’, tourden de halve wereld rond en werkten samen met niemand minder dan Hudson Mohawke. En dat allemaal terwijl de debuutplaat nog enkele maanden op zich laat wachten.

CONCERT:
Full Crate X Mar, Festival Mundial, zondag 30 juni 2013

MUZIEK:
Je doet Full Crate en Mar tekort door ze in het PBR&B-hokje te plaatsen, hoewel veel van de tracks wel dezelfde trage, zwoele vibe bevatten. Vocalist Mar heeft het niet voor niets de hele tijd over wie zich allemaal ‘sexy’ voelt. De twee werkten al eerder samen en dat leverde zo’n vier jaar geleden de EP Conversations With Her op. Getuige de (nieuwe) tracks van vanmiddag is er sindsdien niet zoveel veranderd: een stem die ergens tussen R. Kelly en D’Angelo in zit met ongelikte elektronische beats à la Flying Lotus.

PLUS:
Met die beats (en de kwaliteiten van Full Crate) is niets mis. Soms enigszins abstract, maar altijd vloeiend genoeg om je mee te zuigen in de sfeer die het tweetal wenst te creëren. Een broeierige slaapkamersfeer, that is. En laat het nu goed heet zijn in de kleine zaal van Hall of Fame. Het zweet gutst bij menig aanwezige onophoudelijk over de rug, maar dat komt het gevoel dat je bij dit soort acts dient te hebben alleen maar ten goede.

MIN:
Het Amsterdamse duo heeft best een paar aardige liedjes in huis, maar op basis van dit optreden rijst de vraag al snel hoe ze in hemelsnaam bij Hudson Mohawke op de koffie zijn beland. Een pretentieuze sound hebben hoeft helemaal geen probleem te zijn, maar zorg dan wel dat je songs ook daadwerkelijk iets te bieden hebben. Dat laatste is deze middag vaker niet dan wel het geval en daardoor maken ze het voor het publiek veel te makkelijk om de aandacht kwijt te raken.

CONCLUSIE:
Don’t believe the hype.

CIJFER:
5