#Mundial13: Optreden Fat Freddy’s Drop is maar van magere kwaliteit

Publiek heeft meer interesse in hun joints en in elkaar

Tamara Scholten ,

Of het nou ligt aan de broeierige sfeer die in de Koepelhal of aan dat Fat Freddy’s Drop geen inspirerend optreden geeft: de afsluiter van de Mundial-zondag slaat helemaal dood richting het eind van het optreden en de band weet de interesse van het publiek niet te behouden.

CONCERT
Fat Freddy’s Drop, Fontys Koepelhal, 30 juni 2013

MUZIEK
Zevenkoppige band uit Nieuw-Zeeland die een combinatie van reggae, soul, jazz en techno ten gehore brengt. Zonder drummer, met drumcomputer. En met drie geweldige blazers, waarvan één dansend in ondergoed.

PLUS
De band speelt al lang samen en dat is te merken. De nummers zijn goed doordacht en de blazers voegen ook echt wat toe. De tevens rappende frontman heeft een prettige zangstem. Tijdens één van de laatste nummers wordt een extra rapper op het podium geroepen en ineens krijgt het hele optreden heel wat meer pit. Het publiek zingt mee, klapt mee en danst mee. Dat was het hele optreden nog niet gebeurd en dat was dan ook echt nodig, om de interesse bij het optreden te houden. Verschillende invloeden maken het optreden erg verrassend, waardoor sommige nummers van reggae ineens kunnen uitvloeien in briljante technotracks die zo in duistere dansclubs zouden kunnen worden gedraaid.

MIN
Over het geheel gezien is het optreden best wel saai. Het publiek kakt dan ook na een uur helemaal in. Gelukkig weet de band dit nog een beetje te redden dankzij de extra vocalist, maar toch kakt het daarna net zo hard weer in. Het is allemaal net wat te relaxt om lang genoeg te kunnen boeien.

CONCLUSIE
Het concert liep eigenlijk als een ballon langzaam leeg, er werd tegen het einde nog een verwoede poging gedaan om het nieuw leven in te blazen, maar was eigenlijk maar een saaie bedoening.

CIJFER
5,5