Eveline Vroonland: een eerste kennismaking

Connor Clerx ,

De persruimte van Festival Mundial bevindt zich dit jaar boven het Mundial Café, een ontmoetingsplek voor pers, gasten en artiesten. Op een klein podium spelen een paar keer per dag artiesten een akoestisch mini-setje van een minuut of twintig. Meestal voor een erg karig publiek. Eveline Vroonland (24) staat alleen op het podium. Een microfoon, een loopstation en haar stem. Meer heeft ze niet nodig. Door continu loopjes van haar eigen zang over elkaar te leggen ontstaat een bedwelmende, zwevende harmonie. Met gesloten ogen beweegt ze, als in trance van haar eigen muziek. De ex-rockacademiestudente heeft een zoet, sprankelend stemgeluid dat zich uitstekend leent voor haar soul en R&B-achtige teksten. Tussen het optreden en een opname in de radiostudio door had ze tijd om een paar korte vragen te beantwoorden.

Is dit je eerste keer op Festival Mundial?

“Als artiest wel. Ik kom hier als bezoeker al jaren, ik denk dat dit de vijfde of zesde keer is. Het is wel even wennen, die nieuwe locatie. Het Leijpark had toch echt een andere sfeer, maar ik vind dit echt tof. Qua festivals is dit mijn grootste optreden tot nu toe, misschien ook wel het leukste. Het was echt heel intiem.”

Intiem is wel je ding.

“Ik denk dat het project het best tot zijn recht komt in een intieme setting. Het is voor mij belangrijk om een connectie te hebben met het publiek, en die ontstaat het meest op intieme optredens.”

Wat kunnen we de komende tijd van je verwachten?

 “Ik ben nu bezig met de laatste fase van mijn eerste EP, die over ongeveer drie maanden uit moet komen. Hij is gebaseerd op mijn loopstation project. Voornamelijk vocaal georiënteerde nummers. Ik maak alle harmoniën en ritmes zelf, ik ben eigenlijk mijn eigen band. Voor de rest doe ik voorlopig een heleboel kleine optredens, in clubs en dergelijke.”