#Mundial13: The Balkan Beatbox: niet helemaal meer balkan te noemen

Halfgevulde Koepelhal gaat helemaal los

Tamara Scholten ,

Balkan Beat Box is de afsluiter in de Fontys Koepelhal van Mundial Zaterdag. Een opzwepende act met toch iets meer hiphop- dan balkaninvloeden. Maar het publiek vindt het geweldig, dus wat maakt het uit?

CONCERT
Balkan Beat Box, Fontys Koepelhal, 29 juni 2013

MUZIEK
Als je de naam mag geloven, maakt de band balkanmuziek, maar bij de uitvoering blijkt de band toch iets meer hiphop ten gehore te brengen met hier en daar een trompet en een synthesizer. Zonde, want dat kleine beetje balkan wat de band brengt, klinkt onwijs lekker en wordt goed ontvangen door het publiek. 

PLUS
De energie die de band weet over te brengen op het publiek is fenomenaal. Tijdens het enige nummer dat wat rustiger klinkt, kruipen stelletjes naar elkaar toe om zwoel met hun heupen te draaien op de zoetgevooisde klanken van de muziek. Terwijl een nummer later de dronken mannen verderop hun handen rauw klappen op de hiphopbeats. 
De band heeft er wel erg veel plezier in en dat is gaaf om te zien. Ook leuk dat de zanger, tevens rapper ook de percussionist is. Toevoeging van synthesizers is ook een dikke plus. Hier en daar zijn zelfs stukjes rock te horen, wat een gave toevoeging is, maar daardoor wordt het wel rommelig, omdat er ineens wel heel veel invloeden bij komen kijken. 

MIN

Als je op de naam alleen af komt, zonder te weten welke muziek de band eigenlijk maakt, kom je bedrogen uit. Ten eerste omdat er amper balkan te horen is, ten tweede omdat er nergens wordt gebeatboxt. Tevens heeft de band erg veel moeite met de intro's, lijkt het. Ieder nummer komt pas na een halve minuut, of zelfs een minuut, echt op gang. Dit wordt na een aantal nummers echt storend, ondanks dat het daarna echt een feestje wordt. 

CONCLUSIE
Of het komt door de grootte van de Koepelhal of het feit dat de band niet helemaal weet welke richting het nu eigenlijk op wil, het optreden komt niet helemaal uit de verf

CIJFER
6