#Mundial13: Apex Aurilliuz beukt in lege Hall of Fame

Abrupt einde door tekortkoming organisatie

Paul Timmermans ,

De Hall of Fame is leeg, het lijkt wel alsof het op dit podium al klaar is voor Mundial 2013. Maar dan stapt er toch iemand op het podium om nog iemand aan te kondigen. 'Voor ik de volgende act aankondig heb ik eerst vervelend nieuws. De laatste ronde aan de bar is nu.' Vreemd, maar goed, daar is dan de rapper Apex Aurilliuz. Voor een kleine 35 mensen komt hij het podium op.

CONCERT
Apex Aurilliuz, Hall of Fame grote zaal, Mundial, 30-6-2013

MUZIEK
Apex Aurilliuz' doel is om verschillende culturen te mixen in zijn muziek. Hij staat op het podium met alleen een back-up MC en een DJ. Wat Apex maakt, doet soms bijna denken aan de oude 'boombap hiphop' uit Amerika. Maar de refreintjes zijn soms bijna zangerig, maar komen niet helemaal tot hun recht.

PLUS
De muziek knalt kneiterhard door de boxen in de grote zaal van de Hall of Fame. Tijdens de eerste twee nummers zijn de vocalen wat aan de zachte kant, waardoor de twee MC's enorm overstemd worden door hun eigen beats, maar gelukkig is het hierna weer in orde. Wat enorm spreekt voor het optreden van Apex, is dat hij de DJ de ruimte geeft om zijn talent te laten zien. Hij scratcht er flink op los en het klinkt heerlijk. Als hij klaar is en de volgende beat instart, klinkt er dan ook een hard applaus voor de DJ. Daarna doen ze nog een paar stukken van verschillende nummers. Als uitleg geven ze aan dat omdat ze later begonnen zijn, ze een kortere set moeten spelen en daarom een paar nummers inkorten. Erg jammer, want de nummers klinken veelbelovend.

MIN
De grootste min gaat hier duidelijk naar de organisatie. De band die voor Apex Aurilliuz optrad liep uit, hierdoor begon hij later. Helaas betekent dit ook dat hij eerder moet stoppen, omdat om elf uur de Hall of Fame leeg moet zijn. Halverwege het optreden gingen de TL-lampen al aan en vijf minuten na het einde van de show werd iedereen verzocht de Hall of Fame te verlaten. Erg jammer. Minpunt voor de show was dat het even duurde voordat het geluid op orde was. Het gebrek aan aandacht was erg jammer, omdat er zo weinig mensen in de zaal waren, ontstond er weinig sfeer.

CONCLUSIE
Al met al een harde hiphop show waar genoeg respect in zat voor de roots van de Amerikaanse hiphop. Het knalde hard en de heren hadden er meer dan zin in. Jammer dat er zo weinig publiek was en dat het zo plots afgekapt werd. Hierdoor was er weinig sfeer en gingen de mensen die er wel waren, met een nare nasmaak in hun mond de zaal uit. Muziektechnisch was het goed, maar verbazingwekkend dat er maar zo weinig mensen waren.

CIJFER
7,5