3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand juni

Redactie 3voor12 Tilburg ,

Het werkelijk zomerse weer laat op dit moment nog wat op zich wachten, maar geen nood: ook binnen is er de komende maand ampel gelegenheid om interessante optredens mee te maken, zelfs als je de stevige reeks ‘nu metal’-concerten en rockacademieshows in 013 niet meetelt – zo is het vernieuwde Festival Mundial zowaar ook goeddeels overdekt geworden.

MMM PRESENTS: GIRLSCHOOL + REBELSTAR – 2 JUNI, LITTLE DEVIL
Bood Little Devil vorige maand al de rockende meiden van Crucified Barbara, met dank aan Mario’s Metal Meeting kun je juni meteen in spetterende stijl starten met grote voorganger op het pad der vrouwenrock Girlschool. In hun lange carrière hebben de dames onder andere gespeeld met Lemmy, die de dag ervoor op FortaRock in Nijmegen staat… het zou toch niet?

TWEAK BIRD – 6 JUNI, KLEINE ZAAL 013
Dat de gebroeders van Tweak Bird het meest uiteenlopende publiek kunnen vermaken, bewezen ze al na afloop van een show van Jethro Tull in 013 en tijdens het Incubate festival enkele jaren geleden. Deze donderdag worden de wild rockende Amerikanen gesteund door het intrigerende gezelschap Condor Gruppe uit Antwerpen. Zonder meer een bezoekje waard.

THROUGH THE STRUGGLE + SMASH THE HOURGLASS ETC. – 7 JUNI, HALL OF FAME
Liefhebbers van hardcore punk hoeven deze maand bepaald niet te wanhopen, te beginnen met deze welhaast gratis show in de Hall of Fame. Maar liefst vier bands (Through The Struggle, Smash The Hourglass, The Arson Strategy en Unchained Breathing) krijg je vanavond voorgeschoteld, voor nog geen euro per stuk. Dat is natuurlijk vragen om feest.

FESTIVAL NO REGRETS! – 8 JUNI, PARADOX EN OMSTREKEN
Paradox piept er met de zomerzonnewende weer voor een paar maandjes tussenuit, maar op de webstek van het muziekpodium vinden we nog dit interessant genaamde evenement in het juniprogramma. Dat je er geen spijt van gaat krijgen, heeft alles te maken met het ‘pay what you want’ principe dat dit muziekstudentenfestival hanteert. Gaat dat zien, overal in de stad.

HELLSPAWN NOISE FEST – 9 JUNI, LITTLE DEVIL
Natuurlijk, het concert van MainStreet in 013 is al lang en breed uitverkocht, maar niet getreurd: als je van die brede hoofdstraat afzwaait, komt een prachtig alternatief in zicht – het Hellspawn Noise Fest! ‘Mind Is Blown’, maar dan in het echt, dankzij Pétrifié en Mental D-struction uit Frankrijk, plus onze vrienden van Dead Neanderthals en Rioteer. Entree gratis.

KODIAKS – 12 JUNI, CUL DE SAC
Het loopt niet bepaald over van de concerten in de Cul deze maand, maar deze woensdag is het dan toch raak met onze landgenoten van Kodiaks. “Indierock, met af en toe een rootsy inslag”, zo wordt de muziek van deze Utrechtenaren omschreven, dus dan weet je het wel: onvervalste artistieke Cul de Sac geluiden voor op de late avond. Wij zeggen doen.

GREAT MINDS – 14 JUNI, JUPILER ZAAL 013
De grote geesten waarnaar in deze titel verwezen wordt zijn de welbekende hiphoppers Sticks, Winne, Jiggy Djé en Dr. Moon, die de handen ineen hebben geslagen en nu een puike show naar de grote zaal van 013 brengen. Ondersteuning komt van lokale helden Boef En De Gelogeerde Aap en Propo’88 & Blabbermouf, dus meemaken en bij zijn is het devies.

THE MONGOLOIDS + WRONG ANSWER + TARANTINO – 17 JUNI, EXTASE
Het Wolstad Verbond is een recentelijk opgerichte organisatie die zich sterk maakt voor de hardcore in Tilburg. Vorige maand organiseerde men al een eerste geslaagde avond in Extase. Met The Mongoloids en Wrong Answer uit de Verenigde Staten en Tarantino uit onze eigen Brabantse contreien op het programma moet het vandaag ook helemaal goed gaan komen.

INCUBATED – 19 JUNI, STAGE01 013
Min of meer maandelijks terugkerend feestje Incubated staat in juni garant voor de Japanse inbreng. Met de drie kleine rockmeiden van Nisennenmondai belooft het een energieke editie te gaan worden, die ons verder nog het dromerige eenmansproject Idiot Glee en het dansbare Detroit fenomeen Shigeto geeft. Alle reden om Stage01 weer eens aan te doen kortom.

AN EVENING WITH THE BLACK CROWES – 23 JUNI, JUPILER ZAAL 013
Waar de herdoopte hoofdzaal van 013 deze maand vooral in het teken staat van nu metal grootheden Limp Bizkit, Coal Chamber, Korn en Papa Roach, is er vanavond plaats voor de swingende retrorock van The Black Crowes. De heren staan erom bekend live niet vies te zijn van uitgebreide jams, dus bereid je maar vast voor op een uren durend gitaarspektakel.

THE GRAND ASTORIA + YAMA – 26 JUNI, LITTLE DEVIL
Een kleine week hiervoor vinden we al wat woeste Chilenen op het Little Devil programma, deze woensdag gaat The Grand Astoria laten zien dat er ook in Rusland onverschrokken gerockt wordt. De (deels) lokale heldenband Yama verzorgt het voorprogramma, dus eigenlijk kun je gewoon niet met goed fatsoen wegblijven – te meer daar er geen entree wordt geheven.

FESTIVAL MUNDIAL – 29 & 30 JUNI, SPOORZONE
Dat er behoorlijk wat veranderd is in de opzet van Festival Mundial, zal niemand ontgaan zijn. Het naar de Spoorzone verhuisde festival ziet af van het binnenhalen van grote vissen om zich volledig te richten op vernieuwende klanken van veelal jonge artiesten. Het Leijpark zal zeker gemist worden, maar daar staat een avontuurlijk en verrassend programma tegenover, waarin bijvoorbeeld ook plaats is voor film en nachtelijke danspartijen. Voordeel is bovendien dat eventueel slecht weer nauwelijks roet in het eten kan gooien. We zijn benieuwd!