"SubQuake meer dan dubstep en drum 'n bass alleen"

Vooruitblik op nieuw danceavond in 013

Stefan Braun ,

Op zaterdag 1 juni zal de Jupiler Zaal van Poppodium 013, de voormalige Dommelsch Zaal, in het teken staan van SubQuake. Een nieuwe dansavond waar de liefhebber van dubstep, drum 'n bass en aanverwante stijlen volledig aan zijn trekken kan komen. Ondanks een line-up met namen als Black Sun Empire, Emalkay en Neosignal, zag de organisatie van SubQuake zich genoodzaakt om de kaartverkoopprijs te verlagen van vijftien naar vijf euro. "013 moet zich nog bewijzen als dé plek voor vette dancefeesten" zegt danceprogrammeur Joost van den Berkmortel over SubQuake.

Wat is SubQuake precies?

Joost van den Berkmortel: “SubQuake is ruimgezegd gewoon harde shit met bass erin. Daar is dubstep een deel van, maar zeker niet het absolute geheel. Denk ook aan drum ‘n bass, Electro, Glitch en Neurofunk drum ‘n bass. Het is dus geen pure dubstepavond, terwijl die gedachte toch bij veel mensen in Tilburg heerst.”
 
“Ik geloof zelf niet in één genre. Ik heb geen zin om zes uur lang dezelfde shit te horen en in de context van deze avond mikken we niet zozeer op één genre, maar op één hoek. Ik heb ook het idee dat de mensen daar minder zin in hebben. Dus het is niet een hele avond alleen maar dubstep of alleen maar drum ’n bass.”
 
Hoe gaat de aankleding van de zaal eruit zien?
 
“We gaan werken met zestien schermen van 1.60m X 1.60m die gaan zorgen voor vette visuals. Ook komen er vier gigantische ventilatoren ter decoratie te hangen zodat de sfeer een beetje industrieel en rauw aanvoelt, want dat past bij de muziek. We gaan verder ook heel veel met licht, aankleding en visuals doen.”
 
Jullie begonnen met een kaartverkoopprijs van €15, - maar hebben deze verlaagd naar €5, -. Waarom een zodanig flinke prijsverlaging?
 
“De kaartverkoop ging niet vanzelf, dat merkten we wel. Men is er in Tilburg nog niet aan gewend dat er een steady aanbod van goede dingen is. Verder denk ik ook dat 013 zich nog moet bewijzen als de plek waar gewoon goede dancefeesten gaan komen.
We hebben een hele dikke line-up en de kennis en kunnen in huis om fantastische dingen te kunnen doen. Wij geloven erin dat dit heel erg tof gaat worden, maar klaarblijkelijk hebben we daar het grote publiek nog niet van kunnen overtuigen”

“Er werd geconstateerd dat de prijs een drempel was voor mensen die zoiets als SubQuake nog nooit hebben meegemaakt. 013 moet zich kunnen bewijzen als de plek voor goede dancefeesten, en dat kan alleen als er zoveel mogelijk mensen komen. Mensen die voor vijftien euro een kaartje hebben gekocht worden gecompenseerd met vier gratis consumptiemunten.”

SubQuake begint zaterdagavond vanaf tien uur in de Jupiler Zaal in 013. Kaartjes kosten 5 euro. Voor meer info, tijdschema en de line-up, zie de site van 013.