#INCU13 Voorpret: de Zaterdag #INCU13 Voorpret: de Zaterdag

Wat valt er vandaag te doen?

, Redactie 3voor12/Tilburg

#INCU13 Voorpret: de Zaterdag

Wat valt er vandaag te doen?

Redactie 3voor12/Tilburg ,

Het einde kruipt al langzaam aan dichterbij, maar de zaterdag is traditioneel een van de dagen waarop alle registers worden opengeklapt. Het reguliere muziekprogramma laten we voor de tips even buiten beschouwing; het moet raar zijn als de gemiddelde Incubater daar niet al een route voor heeft uitgestippeld. We focusen voor deze lijst even op de meer afwijkende elementen.

RUNDFUNK #1

Al vrij vroeg op de dag is er een interessant programma in de Studio. Vanaf twaalf uur wordt daar op de eerste verdieping een kleine labelmarkt gehouden van onder andere Narrominded, Samling, Blowpipe en Snowstar Records. Dat alles in het kader van Rundfunk #1 van waaruit Subroutine Records vijf acts uitnodigde van de diverse labels die vanaf 1 uur 's middags tevens in de Studio optreden. De bands zijn Earth MK. II, Hunter Complex, AC Berkheimer, Spilt Milk en Those Foreign Kids. In de huiskamer op de eerste verdieping zijn sessies te zien van onder andere Kim Janssen, I Am Oak en Herrek.

CHAABI-WEDDING

Het vat dat Cairo Liberation Front heet zit vol met verrassingen. Incubaters Joost Heijthuijsen, Yannick Verhoeven en Joep Schmitz veroverden al diverse podia met hun electro chaabi mix, maar nu wordt het erg bont: in het Duvelhok wordt via een live-verbinding een simultaan electro chaabi-feestje gehouden met een bruiloftfeest in de Townhouse Gallery in Cairo. Het feest wordt gehost door acteur Lucas de Man van Het Zuidelijk Toneel. Geen Heijthuijsen, Verhoeven en Schmitz overigens, die hebben het druk zat met het organiseren van Incubate, Sadat en Alaa Fifty Cent, electro chaabi pioniers, nemen de honneurs waar.

ACID FLASHBACK

Dikke kans dat dit misschien toch al op je route staat, maar wij hebben een vermoeden dat dit nog wel eens een mooie avond kan worden. Heel 013 staat vanaf elf uur in het teken van acid house. Het genre bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd met helden van weleer. Onder andere A Guy Called Gerald, DJ Pierre en 808 State staan in de Jupiler en Kleine Zaal van 013. In de Stage01 verzorgt Kindergarten het programma met lokale dj's onder de noemer 'Kinderopvang'. In de foyer is Wirwar present.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg