#INCU13 Voorpret: de Maandag #INCU13 Voorpret: de Maandag

Wat valt er vandaag te doen?

, Redactie 3voor12/Tilburg

#INCU13 Voorpret: de Maandag

Wat valt er vandaag te doen?

Redactie 3voor12/Tilburg ,

Wie er nog niets van mee heeft gekregen, komt nooit op het station, ziet het gebouw van Interpolis niet en loopt nooit door de stad. Doe je dat wel, dan weet je het: vandaag is de aftrap van alweer de negende editie van Incubate. In stijl start het festival met klinkende namen, valt er een hoop te zien en kun je zelfs buiten de optredens om luisteren naar Incubate.

LUISTEREN

Zoals wel vaker start Incubate de maandag met gelijk een klapper. Het Amerikaanse Lambchop, niet te verwarren met triphopband Lamb, speelt om zeven uur in Theaters Tilburg. De locatie wordt voor het eerst gebruikt voor Incubate en met Kurt Wagner en co. belooft het een mooie, seated start te worden met alternative country en aanverwante genres. Andere koek is Jesu dat in de Kleine Zaal van 013 staat. Voer voor Roadburners: heftige drone metal doorspekt met shoegazer. Te hard? Check dan Still Corners om half negen in de Paradox. Daar kun je al je maandagzorgen laten varen met prachtige dream pop. Of als je al je energie kwijt wil, dan check je het Gentse Raketkanon. Hun sludgenoise ging afgelopen weekend op Breda Barst gepaard met man-on-man action, meisjeslikkerij en paalklimmers. Half twaalf in de Cul de Sac.

 

DANSEN

Dansen op maandag? Ja, het kan in de Stage01 van 013. Daar host Eindbaas en het Boliviaans 8bitarmy de maandag en dinsdag een avond vol knallende 8bit en chiptunes. Liefhebbers van de Nintendo-bliepjes kunnen daar helemaal aan hun trekken komen met RoccoW, Misbelievers, Raccoon Kingdom, en Tilburger R10T33R. De avond begint om acht uur en sluit om half twaalf. Wie dinsdag helemaal niets te doen heeft, of gewoon hardcore is, die kan doorgaan in de Cul de Sac, want na Raketkanon draait resident-dj DJ Petrus plaatjes tot de klok van twee.

ZIEN

Incubate zonder exposities zou geen Incubate zijn. Wil je de rijke textielgeschiedenis zien van Tilburg? Dan kun je een bustrip doen vanaf het Textielmuseum. Iedere dag vertrekt daar vanaf twee uur een bus die anderhalf uur onderweg is en onder andere langs de AaBe-fabriek gaat en de Beka-schoorsteen. Reserveren kan via bustour@incubate.org. In 'The Showroom' op Spoorlaan 23 is de hele week de Ford-auto van internetkunstenaar Rafaël Rozendaal te zien. Hij gebruikt auto's als canvas voor zijn werken. Rozendaal wordt donderdag geinterviewd in de Hall of Fame om kwart voor twee. Onze eigen fotograaf William van der Voort exposeert in De NWE Vorst met zijn Corner Shots. Van der Voort legde de mooiste hoeken van Tilburg vast en zijn werk is ook de hele week te zien.

AFSTEMMEN

Vanwege succes op herhaling: de Incubate Open Source Radio. Uiteraard met weer De Herrie van Perry, Radio Mortale, OORSMEER en vele anderen. Voor het complete programma klik hier. Om te luisteren klik hier.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg