#INCU13 Voorpret: de Donderdag #INCU13 Voorpret: de Donderdag

Wat valt er vandaag te doen?

, Redactie 3voor12/Tilburg

#INCU13 Voorpret: de Donderdag

Wat valt er vandaag te doen?

Redactie 3voor12/Tilburg ,

Wrijf de slaap uit je ogen en bereid je alvast mentaal voor, de laatste dag waarop het nog enigszins te overzien is, is aangebroken. Misschien dat daarom een hoop bekende gezichten vandaag afwezig zullen zijn: het is traditioneel Heavy Metal Bowling waar bijna iedere medewerker aanwezig is. Gelukkig is er nog meer dan genoeg te doen voor degene die niet zo nodig tien pinnen met een bal willen omkegelen.

LUISTEREN

Mogen we een cliché eruit gooien? Dan doen we dat: we weten niet wat er in dat IJslandse ijswater zit, maar de muziekdichtheid in een land met 300.000 inwoners is een hele knappe prestatie. Het zal dan ook druk worden bij Múm vanavond in de Kleine Zaal, want wij Nederlanders houden wel van dromerige muziek uit Scandinavische landen en het zal vreemd moeten lopen, wordt dat geen succes. Het Nederlandse aandeel is weer bij de Kicking The Habit bands in de Cul de Sac. Daar speelt psychedelische popband Earth MK II, lo-fi-fan Roy Santiago met zijn The Doo Run Run en indiekids Nouveau Vélo uit Helmond. Piatcions in de Extase is vervangen voor rockers Wolvon en voor je potje experiment moet je in de Paradox zijn voor Jozef van Wissem en Sonic Boom.

DANSEN

Geen dance-programma in de Stage01 vandaag, maar dat wil niet zeggen dat je niet kan dansen. Maar liefst drie afterparty's en een feest gaan ervoor zorgen dat je lekker met je lichaam staat te bewegen. Te beginnen met de Mezz DJ's die meteen na Nouveau Vélo de Cul onveilig maken. Ook in de Extase kun je lekker met je ledematen fladderen bij de dj's van muziekblog The Quietus. Meer van schraal bier, headbangen en heavy metal? Dan moet je zeker bij de Little Devil zijn voor DJ Patchman Marco's Heavy Metal Bowling afterparty. En of dat nog niet genoeg is, is er een feest in partyboot de Albatros aan de Piushaven. Daar vindt Boeie plaats waar ze nog gewoon met vinyl draaien en de sixties de hoofdmoot is.

ZIEN

Liefhebbers van poëzie moeten zeker komen kijken in de Stage01 waar onder andere dichters Nick J. Swarth, Pom Wolff, Daniël Dee en Marco Martens eigen werk gaan voodragen. In het Duvelhok worden korte films vertoond en als je snel bent kun je nog in De Pont terecht voor een expositie van Santiago Sierra terugkeert. Hij was vorig jaar bij Incubate om varkens de letter 'S' van het woord 'Capitalism' op te laten eten. Het resultaat is in De Pont te zien.

AFSTEMMEN

Vanwege succes op herhaling: de Incubate Open Source Radio. Uiteraard met weer De Herrie van Perry, Radio Mortale, OORSMEER en vele anderen. Voor het complete programma klik hier. Om te luisteren klik hier.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg