#INCU13: Moment van herkenning bij The Future’s Dust #INCU13: Moment van herkenning bij The Future’s Dust

Bijna magische muziek verwarmt harten van het publiek

, Tamara Scholten

#INCU13: Moment van herkenning bij The Future’s Dust

Bijna magische muziek verwarmt harten van het publiek

Tamara Scholten ,

Al bij het eerste nummer is het duidelijk: het publiek fluistert de buurman toe ‘dit lijkt op The xx’; en bij het volgende nummer lijkt het weer op James Blake. Is The Future’s Dust dan eindelijk het Nederlandse antwoord op deze twee bijzondere bands?

HET CONCERT
The Future´s Dust, Cul de Sac, dinsdag 17 september

DE ACT
Deze band van Friese bodem is een aanstormend talent. Als je als band al vele optredens hebt weten te boeken zonder ook maar één EP uitgebracht te hebben, heb je in ieder geval een goed live repertoire samen kunnen stellen. De EP komt in oktober eindelijk uit, tot die tijd moet Tilburg het doen met optredens. De band maakt bijzondere, hartverwarmende nummers die soms zwaar op de maag liggen maar vooral erg ontroeren.

HET MOMENT
Tinderlight. Het nummer dat heel langzaam begint met bijzondere warme klanken en teksten als ´It´s a cold winterlight´. Dit duurt een tijdje, bouwt een bepaalde mystiek op en dan barst de band ineens los in een extatische bol van muzikaliteit waarbij vooral veel geluid ten gehore gebracht wordt. Al het energie die de band verzamelde in de eerste paar minuten van het nummer knallen er ineens uit.

HET PUBLIEK
Blijft achter in extase.

HET OORDEEL
Hele bijzondere muziek die bekend in de oren ligt maar over het algemeen wel een heel eigen sound heeft. Grote vraag is of de band dit ook weet vast te houden met de komende EP. Live heeft de band in ieder geval een goede indruk achter weten te laten op het Incubate publiek.  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg