#INCU13: Suit & Tie Johns spannend, gruizig, en gruwelijk goed #INCU13: Suit & Tie Johns spannend, gruizig, en gruwelijk goed

Cul de Sac geniet van talenten van eigen bodem

, Freek Verhulst

#INCU13: Suit & Tie Johns spannend, gruizig, en gruwelijk goed

Cul de Sac geniet van talenten van eigen bodem

Freek Verhulst ,

Nederlands talent krijgt tijdens Incubate volop de kans in Cul de Sac. Maandag onder andere The Black Cult, op dinsdag The Future's Dust en vandaag Suit & Tie Johns. Deze jongens zijn echter allerminst stijf in pak, maar maken lekker gruizige rock.

HET CONCERT
Suit & Tie Johns, Cul de Sac, woensdag 18 september.

DE ACT
Kraut, garage, stoner: de rock van Suit & Tie Johns maakt gretig gebruik van invloeden uit verschillende genres. Met een bezetting van bas, gitaar, drums en mysterieuze samenzang door de voorste twee van het stel, produceert het trio een spannende, gruizige sound, die hier en daar zomaar aan Suuns of Velvet Underground doet denken.

HET MOMENT
"We hebben helaas geen tijd meer voor twee nummers, dus we doen er nog eentje", zegt de frontman. "Maar jullie hebben nog zes minuten en 47 seconden", roept iemand uit het publiek. "Okee", zegt de frontman weer. "Dan doen we nog één nummer van zeven minuten."

HET PUBLIEK
Veel te tam. Ondanks herhaaldelijke oproepen van om te komen dansen in de kuil, of zelfs gitaar te spelen op het podium. Aan de muziek ligt het zeker niet, die nodigt absoluut uit tot bewegen.

OOK OPMERKELIJK
Die vier dampende snackbar-dozen vlak naast het podium, waar ook nog wat plastic bestek naastligt. Hadden de Johns geen tijd om te eten voordat ze het podium betraden?

HET OORDEEL
Suit & Tie Johns is in dit land één van de spannendste opkomende bands in zijn genre. Ook dit optreden in Cul de Sac is weer veelbelovend: elk nummer wordt gekenmerkt door een sterke opbouw en de kracht zit hem vooral in de stuwende basriffs. Of de songs nu uptempo zijn, of juist heel rustig uitgesponnen: het blijft spannend om naar te luisteren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg