#INCU13: Sheep, Dog & Wolf doet elke ploeterende muzikant groen zien van jaloezie #INCU13: Sheep, Dog & Wolf doet elke ploeterende muzikant groen zien van jaloezie

Jong multitalent lijkt qua instrumentbeheersing geen grenzen te kennen

, Maarten de Waal

#INCU13: Sheep, Dog & Wolf doet elke ploeterende muzikant groen zien van jaloezie

Jong multitalent lijkt qua instrumentbeheersing geen grenzen te kennen

Maarten de Waal ,

Het is, wat je noemt, een rustig avondje vandaag in de Kleine Zaal. Ingeklemd tussen de precieuze klanken van IJslandse acts Sin Fang en Múm vinden we nog een eilandbewoner, maar deze keer van de andere kant van de aardbodem: Nieuw-Zeeland. Een qua natuurschoon nauwelijks te overtreffen land, zo hebben wij ons wel eens laten vertellen, en dat vertaalt zich zeker ook naar de muziek van dit roodharige eerder bleke mannetje.

HET CONCERT
Sheep, Dog & Wolf, 013 Kleine Zaal, donderdag 19 september

DE ACT
Negentien jaar oud is hij slechts, deze kleine snaak uit Nieuw-Zeeland die luistert naar de naam Daniel McBride, en nu al bespeelt hij sax, gitaar, basgitaar en God weet wat nog meer, en weet dit allemaal zo intelligent te loopen dat hij samen met een begenadigd drummer een hele band kan nabootsen. Oh ja, en dan kan hij ook nog een ´Bright Eyes´-achtige stem opzetten. Zijn kersverse debuutalbum, luisterend naar de titel ´Egospect´, bevat een ratjetoe aan muziekstijlen, variërend van folk tot fusion. Misschien moet een en ander nog een beetje gisten om meer tot een geheel samen te groeien, maar de potentie van deze jongen is enorm.

HET MOMENT
Halverwege de set vraagt hij of een of andere dame in het publiek is. Wij verwachten eerst dat dit wel een trouwe groupie zal zijn, maar wanneer een vitaal ogende grijze mevrouw haar hand opsteekt, blijkt dat het hier gaat om een vriendin van zijn moeder. Dat zegt veel over de uitstraling van Daniel – zoals zoveel gevoelige artistieke jongelingen is hij waarschijnlijk een favoriet object van vele oudere vrouwen om in de wangen te knijpen en anderszins te ´verzorgen´.

OOK OPMERKELIJK
De drummer. De frontman (frontjongen?) mag de meeste aandacht naar zich toe trekken, stiekem is die kerel een uitstekend drumbeest (wat Daniel overigens zelf ook veelvuldig benadrukt). Oh, ook een aardig feitje samenhangend met zijn leeftijd: Een EP die hij een luttele twee jaar terug heeft uitgebracht omschrijft hij als ¨zeer oud materiaal¨.

HET PUBLIEK
Is in groten getale aanwezig en laat duidelijk haar instemming blijken. In de woorden van Daniel: ¨Fijn om eens voor meer dan tien mensen te spelen¨. Overigens laat hij zich door deze voor hem ongekend grote belangstelling niet van de wijs brengen. Een rasperformer in de dop, kortom.

HET OORDEEL
Verbluffend.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg