#INCU13: Phèdre geeft maffe glittershow in Extase #INCU13: Phèdre geeft maffe glittershow in Extase

Canadees tweetal plus 'poppen' verzorgen geslaagd kinderfeestje

, Wouter de Waal

#INCU13: Phèdre geeft maffe glittershow in Extase

Canadees tweetal plus 'poppen' verzorgen geslaagd kinderfeestje

Wouter de Waal ,

Voordat ze in de Cul mogen afsluiten als Hooded Fang, maken de frontman en bassiste nog even lol in Extase onder de noemer Phèdre. Maskers, glitters en de in roze letters op vlaggetjes gekalkte bandnaam doen vermoeden dat de plaatselijke carnavalswinkel goede zaken heeft gedaan, tot zichtbaar genoegen van alle aanwezigen met een kinderlijk hart en een ongezond gevoel voor het melige en bizarre (en bevreemding van de rest).

HET CONCERT
Phèdre, Extase, dinsdag 17 september

DE ACT
Een soort van ontspoord karaokeduo, dat bij gebrek aan een goed functionerende machine besloten heeft zelf maar wat eigenaardige teksten te verzinnen over een galmende bak elektronica. Of misschien ook wel het vrolijke Canadese antwoord op Die Antwoord.

HET MOMENT
Wanneer een gemaskerd halfnaakt sujet dat onderdeel is van de act in het publiek springt om daar zijn vreemde dans uit te voeren, om even later weer doodstil in meditatiehouding op het podium plaats te nemen.

OOK OPMERKELIJK
Naast bovengenoemde danser zitten er nog twee gemaskerden op het podium, waarvan met name de linker dusdanig mechanisch met het hoofd beweegt dat er na afloop door een paar aanwezigen wordt gespeculeerd over de vraag of het nu een pop is of niet. Zijn soepele vertrek geeft tenslotte uitsluitsel.

HET PUBLIEK
… lijkt niet unaniem gecharmeerd van dit aparte spektakel en kijkt de kat nog wat uit de boom, hoewel bijvoorbeeld de liefhebbers van plaatselijk ondergronds feestje Gifgrond hier duidelijk wel mee uit de voeten kunnen.

HET OORDEEL
Onvervalste kinderpret voor rare volwassenen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg