#INCU13 Nouveau Vélo: save the best for the last #INCU13 Nouveau Vélo: save the best for the last

Tof concept maar vaak eentonig

, Clemens Lambermont

#INCU13 Nouveau Vélo: save the best for the last

Tof concept maar vaak eentonig

Clemens Lambermont ,

Helmond, niet bepaald een plaats die booming is op het gebied van alternatieve indie muziek. Maar Incubate zou Incubate niet zijn als ze zelfs daar een origineleen interessante indie act weten te strikken. Inclusief 100% hipsterproof bandnaam.

HET CONCERT
Nouveau Vélo, Cul De Sac, donderdag 19 september

DE ACT
Dreamy indie-rock (ze noemen het zelf ‘healing pop’) door drie gasten met een voorliefde voor groenten. Hebben twee EP’s uitgebracht met de naam Moestuin en Courgette en kwamen dit jaar met het album Daze. Unique selling point: de drummer staat (letterlijk) naast de bassist en gitarist.

HET NUMMER
De eerste helft van de set is vrij eentonig en mist variatie. Bijna alle nummers beginnen met stevige drums die het nummer vooruit stuwen om er daarna gitaarlijntjes overheen te gooien. Helaas wordt dit nergens echt interessant. Maar net op het moment dat je eigenlijk alles van de band gezien hebt komt Like A Sun. Een nummer wat meer leunt op akkoorden en strakke rifjes en daarmee afwijkt van de rest van het repertoire.

OOK OPMERKELIJK
De frontman, for sure. Door af te wijken van de standaard bandopstelling ontstaat er een compleet andere dynamiek. De drummer staat niet alleen naast de gitarist en bassist maar is tegelijk ook frontman en neemt de vocals voor zijn rekening.  Alles bij elkaar is dit een tof concept wat je niet veel tegenkomt. Het geeft de band ook een net iets andere uitstraling dan je gemiddelde indie bandje.

HET PUBLIEK
De eerste helft van de act is redelijk eentonig. Het is dat het redelijk uptempo is anders zou je zeggen dat het voortkabbelt. Het publiek interesseert zich dan ook meer in drank of elkaar dan in de act. Pas als de band afsluit met meer catchy, dansbare nummers komt gaat de tent los. De echte crowdpleasers hebben ze echt het laatst bewaard.

HET OORDEEL

Nouveau Vélo mist vooral aan het begin de impact om echt indruk te maken. Gelukkig maken ze aan het eind een hoop goed met. Qua concept en presentatie is te merken dat het aan ambitie niet ontbreekt, alleen met wat meer variatie zouden ze net een wat interessantere show neer kunnen zetten.   

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg