#INCU13: Night Beats sluit woensdagavond af met ruig feestje #INCU13: Night Beats sluit woensdagavond af met ruig feestje

Onvermoeibare Incubategangers laten nog eenmaal de ledematen zwieren

, Maarten de Waal

#INCU13: Night Beats sluit woensdagavond af met ruig feestje

Onvermoeibare Incubategangers laten nog eenmaal de ledematen zwieren

Maarten de Waal ,

De laatste optredens op de doordeweekse avonden in Cul de Sac waren de afgelopen jaren al legendarisch, maar de energie die vrij kwam bij Raketkanon en Hooded Fang de maandag- en dinsdagavond overtrof misschien nog wel alle voorgaande jaren. Ondertussen zitten we echter al op de derde dag van het festival, en uw trouwe verslaggever zal niet de enige zijn die af en toe een lichte geeuw van vermoeidheid moeilijk kan onderdrukken. Zal het weer zo losgaan als de afgelopen dagen?

HET CONCERT
Night Beats, Cul de Sac, woensdag 18 september

DE ACT
Op papier zijn de Amerikanen een ideale afsluiter van de festivaldag: Energieke no-nonsense garage-fuzzrock van een explosief trio. Ook in levenden lijve blijken de Amerikanen over ruim voldoende podiumenergie te beschikken om een mooi feestje te bouwen (wanneer we iets te laat binnenkomen, zien we aanvankelijk maar twee mensen op het podium – de derde blijkt zich echter ter hoogte van de PA in het publiek te bevinden). Het volk voor het podium beweegt ijverig hoofd en romp, maar echt los gaat het nog niet.

HET MOMENT
Maar dan, op de valreep, kan een trouwe Culganger zich niet langer bedwingen en begint wild van de ene naar de ander zijde van de danskuil te springen. Het spreekwoord van het ene schaap over de dam en de volgzaamheid der kudde wordt ook hier weer bewaarheid, en al gauw zien we voor ons in de diepte weer een kolkende massa ontstaan. Hoera!

OOK OPMERKELIJK
De lampen aan het plafond worden eens niet door crowdsurfers in gevaar gebracht.

HET PUBLIEK
Bewijst over een groot uithoudingsvermogen te beschikken. Dat moet ook wel, want we zijn nog niet eens halverwege, en de klapper komt natuurlijk in het weekend.

HET OORDEEL
Garagerock = gegarandeerd feestje.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg