#INCU13: Gracias Mujeres #INCU13: Gracias Mujeres

Publiek laat legendarisch Spaans garage rock feest liggen in Cul de Sac

, Mathijs Nicolai

#INCU13: Gracias Mujeres

Publiek laat legendarisch Spaans garage rock feest liggen in Cul de Sac

Mathijs Nicolai ,

Recalcitrante garage rockers die garant staan voor een legendarische avond, U kent ze wel: Amerika heeft The Oh Sees, Black Lips en vele anderen en in Nederland doen we het ook niet geheel onverdienstelijk met bands als traumahelikopter, Incubate toont met Mujeres aan dat er ook een Spaans equivalent van deze acts bestaat. Un! Dos! Tres! En raggen maar.

HET CONCERT

Mujeres, Cul de Sac, Vrijdag 20 September
 
DE ACT
Mujeres, Spaans voor vrouwen, is een kwartet uit Barcelona dat vanavond vreemd genoeg als drietal de bühne bestormd. Van een gemis lijkt absoluut geen sprake want de heren schudden ogenschijnlijk moeiteloos een dik half uur vuige garage rock uit de mouwen. Muzikaal is het allemaal niet zo moeilijk, een minimaal drumstel, catchy basloopjes die van de hak op de tak springen, eenvoudige gitaarpartijen met her en der een knappe solo en onverstaanbare teksten die ongetwijfeld weinig politiek geëngageerd zijn.
HET NUMMER
Zo nu en dan gooien de heren hun Spaans in de strijd, wanneer het publiek wordt bedankt of wanneer er door een bandlid afgeteld moet worden. Verderop in de set krijgen we echter een volledig Spaanstalig nummer voor de kiezen. Een buitengewoon welkome afwisseling waarop gek genoeg de vocalen verreweg het verstaanbaarst zijn.

HET PUBLIEK
Mujeres legt ons geen strobreed in de weg om van de Cul een kolkende mensenmassa te maken en her en der lijken er ook wat gegadigden maar op de één of andere manier slaat de vonk niet volledig over en beginnen de bezoekers na een klein half uur naar de timetable te gluren om te kijken of er niet ergens anders een groter feest gaande is. Een gemiste kans, een gemist kans.

HET OORDEEL
Gracias Mujeres por el zumbido en los oídos (bedankt voor de suizende oren, aldus Google Translate).
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg