#INCU13: Mountain Bike kan niet kiezen tussen garage en pop #INCU13: Mountain Bike kan niet kiezen tussen garage en pop

Besluiteloosheid leidt tot onvoldoende onderscheid

, Juliën L'Ortye

#INCU13: Mountain Bike kan niet kiezen tussen garage en pop

Besluiteloosheid leidt tot onvoldoende onderscheid

Juliën L'Ortye ,

Leuk hoor, zo’n nietszeggende bandnaam als Mountain Bike. Levert van die heerlijke Google-resultaten op. Uw verslaggever is daardoor heel veel wijsheden over fietsen rijker en maar een heel klein beetje over de band zelf. Drie kwartier na aanvang blijkt dat dat meer over de band zegt dan ze zelf zouden willen.

HET CONCERT:
Mountain Bike, Café Babbus, vrijdag 20 september
 
DE ACT:
Met een bandnaam als Mountain Bike roep je natuurlijk over jezelf af dat het internet compleet ondersteboven moet worden gehaald, wil je ook maar iets (informatiefs) over de band vinden. Maar allee, het zijn Belgen, dus we zullen het ze maar vergeven. Feit is in ieder geval dat ze op hun Bandcamp te kennen geven geen keuze te kunnen maken tussen garage en pop en dat resulteert vanzelfsprekend in - juist, ja – pakkende en toegankelijke garageliedjes, die een stuk makkelijker te behappen zijn dan de gemene garage van Warm Toy Machine, waar enkele van de Mountain Bike-bandleden ook in spelen.
 
HET NUMMER:
Er zit niet bijzonder veel onderscheid in de nummers die Mountain Bike op het piepkleine podium – laten we zeggen: drie bij twee meter – speelt, maar als we er dan toch eentje uit moeten pikken, gaan we voor ‘Nothing At All’. Een van de weinige nummers met een échte opbouw, en dat is toch wel iets dat je bij zo’n fuzzy sound nodig hebt om het publiek bij de les te houden. Twee-en-een-halve minuut lang een vrij eenvoudige gitaarmelodie, om daarna heel langzaam het ritme op te schroeven, eindigend in een daverende geluidseruptie, terwijl het regeltje ‘it means nothing it all’ steeds venijniger gebruld wordt.
HET MOMENT
Tsja, veel gebeurt er niet echt op het podium. Daar is ook niet veel ruimte voor, overigens. Het beste liedje hebben we er al uitgevist, verder valt er heel weinig opzienbarends over dit optreden van Mountain Bike te melden. Graag hadden we een cover van bijvoorbeeld The Ramones gehoord, zoals ze die ook op hun Bandcamp hebben staan. Wellicht dat dat nog een beetje leven in de brouwerij had kunnen brengen.
 
OOK OPMERKELIJK
Het tweetal twintigers dat wilde pogoënd en headbangend binnen twee seconden de voorste vijf meter rondom het podium vrij maakt, maar het ook weer na twee nummers voor gezien houdt.
 
HET PUBLIEK
Een beetje aan de bar hangen en bier bestellen, vrolijk de week en bijbehorende randzaken bespreken, nee, veel oplettendheid heerst er niet in Café Babbus. Het handjevol mensen, een stuk of twintig, dunt even uit, breidt zich dan weer uit, maar volle bak is het geen moment.
 
HET OORDEEL
Terugkomend op het in minimale getale aanwezige publiek: eerlijk is eerlijk, er zijn iets meer goede liedjes nodig om meer animo te verdienen dan vanavond het geval is. Mountain Bike laat horen over de nodige potentie te beschikken, maar er moet nog een en ander gesleuteld worden. 
 
DE FOTO
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg