#INCU13: Maybeshewill laat er geen gras over groeien #INCU13: Maybeshewill laat er geen gras over groeien

Britse postrockers denderen als hongerige wolven door Extase

, Mathijs Nicolai

#INCU13: Maybeshewill laat er geen gras over groeien

Britse postrockers denderen als hongerige wolven door Extase

Mathijs Nicolai ,

Het gros van de bands die op de poster van Incubate prijken zullen deze week voor het eerst voet op Tilburgse bodem zetten terwijl een handvol acts oude bekenden zijn. Maybeshewill is zo’n oude bekende, de heren uit Leicester bespeelden reeds de kleinste zaal van 013 en mogen vanavond hun melodische postrock over het toegestroomde publiek in Extase storten. Daar waar het vijftal in 013 de spanning lang niet altijd vast wist te houden maken ze vanavond een gretige indruk en lukt het ze ogenschijnlijk moeiteloos.


HET CONCERT
Maybeshewill, Extase, Vrijdag 20 September

DE ACT
Maybeshewill is een melodische postrock band uit de UK die het klappen van zweep inmiddels wel moet kennen, het bracht al een handvol albums uit en speelde in talloze zalen op deze aardbol. De energieke, instrumentale composities van het kwintet combineren stevige riffs met subtiele samples en bevatten enorm veel tempowisselingen. De heren zijn duidelijk geen onbekenden in Tilburg want ze kunnen rekenen op een goed gevulde Extase die richting het einde nog altijd goed vol staat.

HET MOMENT
Daar waar men tijdens een eerder treffen de spanning niet volledig wist vast te houden zitten ze er vandaag zoals gezegd bovenop. Strak, energiek en de set kakt geen enkel moment in. Zelfs niet wanneer de heren halverwege de set  tegen wat technische problemen aanlopen. Verschillende keren proberen ze tevergeefs met de dienstdoende technici te communiceren maar als de boodschap dan eindelijk overgebracht lijkt te zijn schakelt Maybeshewill zonder problemen zelfs nog een tandje bij.

HET PUBLIEK
De toehoorders genieten zichtbaar van het moois, tevreden beweegt men het hoofd op en neer terwijl er amper mensen hun heil elders zoeken. Het is al met al goed toeven bij Maybeshewill.

HET OORDEEL
Al met al een puik optreden, deze mannen kan je best om een boodschap sturen. Mocht u een ticket hebben voor één van de optredens van The Dillinger Escape Plan in Nederland van eind Oktober, kom dan vooral op tijd voor het voorprogramma: Maybeshewill.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg