#INCU13: Lorelle Meets The Obsolete verliest van het geluid #INCU13: Lorelle Meets The Obsolete verliest van het geluid

Mexicaanse rockers zijn bovendien zelf ook niet spannend genoeg

, Freek Verhulst

#INCU13: Lorelle Meets The Obsolete verliest van het geluid

Mexicaanse rockers zijn bovendien zelf ook niet spannend genoeg

Freek Verhulst ,

Een band uit Mexico met zo'n mysterieuze naam wekt natuurlijk meteen de belangstelling. De vierkoppige band rond Lorelle mag in Extase gaan bewijzen dat dat terecht is. Het laatste wapenfeit van de groep - het album 'Corruptible Faces' - werd in ieder geval al goed ontvangen door onder meer NME.

HET CONCERT
Lorelle Meets The Obsolete, Extase, 22 september.

DE ACT
Wie aan Mexico en muziek denkt, denkt natuurlijk onmiddellijk aan Mariachi, maar geen La Cucaracha voor deze hombres en señorita. Nee, de groep speelt stevige rootsrock, die doet vermoeden dat deze Mexicanen meer dan eens de noordelijke grens zijn overgestoken.

HET MOMENT
Eigenlijk is het zoeken naar het moment waarop het geluid niet schuttert, maar tevergeefs. Of dat nu aan de geluidsman ligt of aan de zangeres, die haar microfoon waarop een gigantische lading galm staat ingesteld recht boven de monitor heeft hangen: de piep is in elk nummer aanwezig.

HET PUBLIEK
Het is niet bijster druk in Extase, en het publiek dat er wel staat reageert redelijk neutraal. Misschien komt dat ook wel omdat er gewoon niet zoveel aan is.

HET OORDEEL
De drums zijn niet overal strak, de zang soms amper te horen en de nummers zijn vaak op één enkele riff gestoeld die niet spannend genoeg is om een nummer te dragen. Als je dan ook nog het geluid tegen je hebt, speel je gewoon een verloren wedstrijd. Adios.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg