#INCU13: Hooded Fang viert verjaardag in stijl #INCU13: Hooded Fang viert verjaardag in stijl

Canadese rockjeugd steekt Incubatekinderen aan

, Wouter de Waal

#INCU13: Hooded Fang viert verjaardag in stijl

Canadese rockjeugd steekt Incubatekinderen aan

Wouter de Waal ,

Waar maandag Raketkanon de boel op stelten zette, was het dinsdag de beurt aan Hooded Fang om het talrijke publiek in Cul de Sac nog een laatste maal op te zwepen. Dat leek heel even een moeilijke zaak, maar met dank aan het onstuitbare enthousiasme van de jeugdige Incubate crew kwam daar al snel verandering in. Uiteindelijk ontpopte de samenkomst zich zelfs tot het gezelligste partijtje tot nu toe.

HET CONCERT
Hooded Fang, Cul de Sac, dinsdag 17 september

DE ACT
De dame en heer van Phèdre blijken niet alleen mal te kunnen zingen en dansen, maar samen met hun sidekicks ook nog eens heel fijn te kunnen raggen. Denk rammelende garagerock die sterk teruggrijpt naar de wortels van het genre in de jaren vijftig, gespeeld met de intensiteit van punk en gekruid met een snufje psychedelica. Resultaat: bijzonder compacte en aanstekelijke liedjes die vragen om beweging – aan welke vraag overigens na verloop van tijd in ruime mate voldaan wordt.

HET NUMMER
Ongetwijfeld 'Genes' (hierna uit te spreken als 'Jeans'), waarbij Incubate medewerker Niek Nellen een mooie podiumact in Phèdre spijkerjack weggeeft alvorens in het publiek te duiken (tegen die tijd wordt er overigens sowieso veel in het rond gesprongen en gedoken).

HET MOMENT
… dat de tweede gitarist om twaalf uur spontaan door een vrolijk trio ter rechterzijde van het podium wordt toegezongen ter gelegenheid van zijn dertigste verjaardag (ergens rond die tijd zien we opeens ook een basgitaar in die hoek). Het zet de uitgelaten toon voor de rest van het concert.

OOK OPMERKELIJK
Dat als je deze band vraagt de broek uit te doen, dat in de helft van de gevallen ook daadwerkelijk gebeurt. Dat een ruime inname van alcohol door band en publiek het niveau van het concert alleen maar verder opstuwt (zo menen wij althans). Dat er geen lampen naar beneden donderen, ondanks verwoede pogingen van eeuwig stuiterkind en plafondloper Yannick Verhoeven, die zijn ledematen niet ontziet (hopelijk herstelt die arm voorspoedig).

HET PUBLIEK
… schijnt niet onmiddellijk in de stemming voor veel lichamelijke activiteit, maar blijkt maar een klein zetje van wat jeugdige Incubaters nodig te hebben om in actie te komen. Tegen het einde is iedereen werkelijk dolenthousiast.

HET OORDEEL
Rock 'n' roll!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg