#INCU13: Golden Grrrls is toe aan de festivalweide #INCU13: Golden Grrrls is toe aan de festivalweide

Springerige en surfy, doch spannende gitaarpop maakt Cul de Sac blij

, Freek Verhulst

#INCU13: Golden Grrrls is toe aan de festivalweide

Springerige en surfy, doch spannende gitaarpop maakt Cul de Sac blij

Freek Verhulst ,

Niet te verwarren met de Golden Girls van onder andere Betty White, dit trio uit Glasgow en Londen. Geen permanentjes, maar gewoon een opgeschoren afro. De grom die in de naam verscholen ligt, komt echter wat minder naar voren. Golden Grrrls gaat het vooral lekker gezellig maken in Cul de Sac.

HET CONCERT
Golden Grrrls, Cul de Sac, 20 september.

DE ACT
Opgewekte, lo-fi gitaarpop. Volle bak uptempo, springerige melodietjes; de juiste ingrediënten om gezellig het weekend in te dansen. Aanstelijke riffjes en samenzangen kenmerken het geluid, maar de grote kracht ligt bij de drumster, die de kicks precies weet te timen op de momenten waar men ze niet verwacht. Dat kun je 'rammelig' noemen - of gewoon 'uit de maat', maar het is wel precies wat de muziek boeiend houdt om naar te luisteren.

HET MOMENT
Bassist Ruari MacLean vraagt aan het publiek: "Are you feeling alright?" "Ja!", is het antwoord, waarna Ruari terugbrabbelt: "Ja ich spreche ein bisschen German". Gelukkig ziet hij zijn fout snel in en maakt daarna schoorvoetend zijn excuses.

HET PUBLIEK
Zoals wel vaker deze Incubate, is het publiek in Cul de Sac behoorlijk kuilschuw. Op de enkeling vooraan na, die wel de bewegingsdrift van deze muziek op waarde weet te schatten, staat bovendien iedereen met de handen over elkaar te luisteren.

HET OORDEEL
Golden Grrrls doet het net even wat anders dan de concurrentie in het genre. Dat houdt de muziek fris en spannend, en verhoogt bovendien de dansbaarheid. Dankzij Golden Grrrls is er geen gechagrijn te bekennen in Cul de Sac, want ondanks dat lang niet iedereen danst, staat de hele kuil te glimlachen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg