#INCU13: Emika hult Kleine Zaal in donkere elektronische sferen #INCU13: Emika hult Kleine Zaal in donkere elektronische sferen

Verleidelijke zangeres betovert met dromerige en dansbare electropop

, Wouter de Waal

#INCU13: Emika hult Kleine Zaal in donkere elektronische sferen

Verleidelijke zangeres betovert met dromerige en dansbare electropop

Wouter de Waal ,

De Kleine Zaal stond woensdag in het teken van twee vrouwelijke '-ka'-s, te weten Emika en Ikonika. Waar laatstgenoemde later op de avond garant stond voor een stevige dansset, verkende de eerste meer naar binnen gekeerd terrein met haar in pompende elektronica ingebedde duistere vocalen. Gekleed in stemmig zwart met scherp contrasterend licht gelaat maakte ze een bijna mannequinachtige indruk.

HET CONCERT
Emika, 013 Kleine Zaal, woensdag 18 september

DE ACT
Elektronische chansons voor de eenentwintigste eeuw, gedrenkt in een sterk gotisch-erotisch sentiment, dat onwillekeurig Novalis' overtuiging in herinnering roept volgens dewelke de dood het romantiserende principe van ons leven is. De nachtzijde van het bestaan wordt niet alleen door de muziek, maar ook door de als een zwarte paspop aangeklede en dansende artieste trefzeker geëvoceerd.

HET NUMMER
We vallen binnen ter hoogte van 'Sleep With My Enemies', waarbij zowel tekst als muziek de toon van het optreden meteen bijzonder raak typeren ('Dance With The Dead' was overigens geen onaardige alternatieve titel voor dit werkstuk geweest).

HET MOMENT
… dat alle licht, zang & muziek wegvalt en er alleen een kunstmatig nagebootste hartslag te horen is.

OOK OPMERKELIJK
De lichtshow als geheel. Donkerrode, blauwe en paarse tinten worden afgewisseld met buitengewoon fel, soms zelfs verblindend wit licht.

HET PUBLIEK
… is ondanks enige pogingen daartoe van de muzikante nog niet echt in beweging te krijgen, maar ziet de performance wel grotendeels met genoegen aan.

HET OORDEEL
Een aparte zet om deze dame op dit podium te programmeren, edoch uiteindelijk geen verkeerde.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg