#INCU13: Dead Meadow brengt publiek in hogere sferen #INCU13: Dead Meadow brengt publiek in hogere sferen

Psychedelische stoner valt goed in de smaak bij Incubategangers

, Maarten de Waal

#INCU13: Dead Meadow brengt publiek in hogere sferen

Psychedelische stoner valt goed in de smaak bij Incubategangers

Maarten de Waal ,

Het is al eerder opgemerkt: De Kleine Zaal is deze eerste twee dagen de ´place to be´ voor de bebaarde Incubatebezoeker. Vandaag mag het stonertrio Dead Meadow er het spits afbijten. Deze veteranen uit Washington DC brachten nog in het vorige millenium hun debuutplaat uit op het label van de bassist van wellicht de meest legendarische band uit die stad, Fugazi. Op zich al een garantie voor kwaliteit, zou men zeggen, en die aanname wordt door het optreden ook volledig bevestigd.

HET CONCERT
Dead Meadow, 013 Kleine Zaal, dinsdag 17 september

DE ACT
Hard-rock psychedelica zoals die hoort te zijn. Na een intro van Indiase klanken een feest van eindeloos meanderende jams. Heerlijk.

HET MOMENT
...dat je ziet dat niet alleen de je omringende toeschouwers elk besef van tijd verliezen, maar ook de band in het vuur van haar spel rustig de voor haar vastgestelde speeltijd overschrijdt. Gelukkig ontwaken ze tegen half tien uit de stonerroes, zodat men ze niet van het podium heeft hoeven sommeren.

OOK OPMERKELIJK
Het gitaarwerk van Jason Simon. Fenomenaal. Diens snor mag ook niet onvermeld blijven.

HET PUBLIEK
Ondergaat de klanken als een warm bad. Heel veel beweging valt er niet te bespeuren (dat zal bij de volgende band we anders zijn), maar wanneer we mogen afgaan op de dromerige oogjes om ons heen is dat in dit geval geen teken van een gebrek aan interesse.

HET OORDEEL
Een stukje Roadburngevoel in september.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg