#INCU13: Black Pus brengt tamelijk briljante takkeherrie #INCU13: Black Pus brengt tamelijk briljante takkeherrie

Eén man, één drumstel, één woord: gruwelijk

, Tamara Scholten

#INCU13: Black Pus brengt tamelijk briljante takkeherrie

Eén man, één drumstel, één woord: gruwelijk

Tamara Scholten ,

De Extase is tot de nok toe gevuld met mensen die nieuwsgierig zijn naar de muziek van Black Pus. Al tijdens het eerste nummer wordt duidelijk dat het nauwelijks nog muziek te noemen is maar dat het vooral keiharde herrie bevat. Toch is het tamelijk briljant, de muzikant weet met zijn drumstel, vervormde stemgeluiden en loopstation toch een optreden van formaat neer te zetten die de gemoederen nog lang bezig zullen houden.

HET CONCERT
Black Pus, Extase, donderdag 19 september

DE ACT
Black Pus is het soloproject van Lighting Bolt drummer Brian Chippendale. Gewapend met een uitgebouwd drumstel, een bizar masker en een uitgescheurde broek betreedt de drummer het podium in de Extase. Laatste wapenfeit is het album Pus Mortem, uitgekomen in 2012 waarbij de teller op zeven albums staat.

HET MOMENT
Na het eerste nummer vraagt Chippendale aan het publiek ‘did you hear the violins?’, maar er was enkel een boel gruis, een boel keiharde drums en een boel lawaai te horen, een viool was er niet in te herkennen. 

HET PUBLIEK
Aan het eind van de show roept een toeschouwer uit het publiek ‘Brian, I love you!’ waarop de drummer hard moet lachen. Daarmee is voor het eerst te zien dat de muzikant geniet van het optreden.

HET OORDEEL 
Chippendale gooit met Black Pus een flinke bak teringherrie over het publiek, maar toch is het na een aantal nummers te ontcijferen tot een tamelijk briljante mix van drums, synthesizers, zijn stemvervormer en een loopstation. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg