#INCU13 Voorpret: Cul de Sac en Babbus #INCU13 Voorpret: Cul de Sac en Babbus

Cul de Sac prolongeert ‘jarenlange symbiose’, Babbus debuteert op Incubate

, Freek Verhulst

#INCU13 Voorpret: Cul de Sac en Babbus

Cul de Sac prolongeert ‘jarenlange symbiose’, Babbus debuteert op Incubate

Freek Verhulst ,

Met nog een week te gaan voordat Incubate 2013 aftrapt, neemt 3voor12/Tilburg een vooruitblik op wat er te komen gaat. Iedere dag spreken we eigenaren van gelegenheden waar het allemaal te doen is, tippen we het programma en lichten we bijzondere avonden eruit. Met vandaag: uitbater Bas Schouten van Cul de Sac en Babbus.

Dat een muziekcafé als Cul de Sac zich een week lang laat onderdompelen in de wondere wereld van Incubate, is eigenlijk niet meer dan logisch. Voor de buren van Babbus ligt dat misschien iets minder voor de hand. “Maar ik denk dat het publiek dat normaal in Babbus komt wel in is voor iets nieuws”, zegt Bas Schouten, uitbater van beide kroegen.

“Weemoed en Buitenbeentje stoppen dit jaar met Incubate, dus kwam Incubate naar ons toe met de vraag of Babbus een optie was. Het contact was er natuurlijk al via Cul de Sac, waar we een jarenlange symbiose met Incubate hebben. Wat ik van Weemoed en Buitenbeentje begreep, is dat ze ervan baalden dat hun eigen publiek buiten stond. Ik zie het alleen maar als extra winst dat er ook ander publiek op afkomt.” Dit jaar moet echter vooral als pilot gezien worden voor Babbus. “We hebben alleen in het weekend programmering en dan kijken we wel wat het doet.”

‘Cul’ gaat wel voor het volle pond, zoals altijd. “We zijn er al vanaf het begin bij betrokken geweest en die samenwerking bevalt ons goed. De kracht van het festival zit er wat mij betreft in dat het niet alleen om muziek gaat, maar ook andere kunstuitingen. En je ziet dingen die je normaal niet zo snel zou boeken. Mijn Incubate-hoogtepunt in Cul de Sac? Een jaar of drie geleden was hier een drummer, in zijn eentje, die in de kuil stond opgesteld. Met een drumsolo van drie kwartier ging de hele tent los. Dat verwacht je niet.”

Nieuw in Cul de Sac is dat aan het eind van het programma een DJ het feest nog even aan de gang houdt, met muziek in lijn van de programmering van die dag. “Daarvoor zijn we in samenwerking met Incubate speciaal naar DJ’s gaan zoeken die een feestje kunnen bouwen met dit soort muziek. Tijdens Incubate hebben we DJ’s van de Effenaar, Mezz, Doornroosje, Merleyn en een DJ van onszelf.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg