#INCU13 Voorpret: Little Devil #INCU13 Voorpret: Little Devil

Heavy headbanging and heavy beer drinking

, Clemens Lambermont

#INCU13 Voorpret: Little Devil

Heavy headbanging and heavy beer drinking

Clemens Lambermont ,

Met nog ruim een week te gaan voordat Incubate 2013 aftrapt, neemt 3voor12/Tilburg een vooruitblik op wat er te komen gaat. Iedere dag spreken we eigenaren van gelegenheden waar het allemaal te doen is, tippen we het programma en lichten we bijzondere avonden eruit. We beginnen met metalkroeg Little Devil waar bier, metal en heavy metal karaoke centraal staan.

Hard. Dat is wat iedereen ondertussen wel gewend is van de Little Devil tijdens Incubate en ook buiten het festival. "Maar dit jaar staat er sowieso meer harde muziek geprogrammeerd op Incubate”, zegt kroegbaas Paul Guldemond. “Dit jaar staat er bijvoorbeeld ook een hoop metal in de 013. Er zijn blijkbaar meer mensen die van stevige, rauwe gitaarmuziek houden. Maar voor die mensen blijven wij natuurlijk de perfecte kroeg.”
 
Subtiel begint Incubate dan ook niet in de Little Devil. Op de dinsdag staat er vooral grindcore geprogrammeerd. de donderdag is er plaats voor de traditiegetrouw Heavy Metal Bowling. Maar dit keer wordt het een speciale editie laat Paul weten. Zo markeert deze bowlingavond de reünie van de Tilburgse metalband Age Of Agony.  En voor wie echt wil beuken staat er op de zaterdag en zondag een hoop death-metal.
 
Maar hoewel de Devil bekent staat voor het harde programma zijn er ook andere dingen te ontdekken. Guldemond: “Ik ben zelf heel erg benieuwd naar Wolf Eyes, een industrial noise act die al zeventien jaar bestaat en pioniers zijn in dat gebied. Zij gaan die avond ook vullen met een hoop projecten van huidige en ex-bandleden. En natuurlijk is de muziek belangrijk maar ik denk dat dit jaar een hoop acts echt gaan overtuigen qua live-performance. ”
 

Dat er naast de Little Devil meer plaatsen te vinden zijn om potje te headbangen betekent volgens Paul niet dat de kroeg ‘concurrentie’ krijgt.“In de tien jaar dat we bestaan weten de mensen ons altijd wel te vinden. Daarnaast is Incubate een festival met heel veel venues verspreid over Tilburg. Het is niet alleen het gebied rondom de Heuvel. Daarom is Incubate altijd een mooie gelegenheid voor mensen om ons te ontdekken.”  

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg