#Roadburn 2013: The Psychedelic Warlords sluit eerste dag Roadburn in stijl af

Muziek en beeld vormen hechte eenheid in monumentale show

Wouter de Waal ,

Veertig jaar na het uitkomen van Hawkwinds klassieke 'Space Ritual', een livealbum dat zowel qua hoes als qua geluid emblematisch is voor Roadburn, wekken The Psychedelic Warlords deze magnifieke schijf opnieuw tot leven. Het resultaat is mede dankzij de authentieke vormgeving zeer overtuigend.

CONCERT
The Psychedelic Warlords, Main Stage, donderdag 18 april

MUZIEK
Een uitgebreide meditatie over het wezen van de ruimte onder leiding van de bevallige dame die veertig jaar geleden op de cover van het legendarische Hawkwind album verscheen (ongetwijfeld een incarnatie van de Sophia, de Goddelijke Wijsheid).

PLUS
Beeld en geluid sluiten uitstekend op elkaar aan in deze voorbeeldige performance, die ondanks zijn lange duur vanaf de eerste tonen van 'Born To Go' tot het einde toe blijft boeien. Het late tijdstip zorgt er weliswaar voor dat veel mensen het geheel zittend op de trappen gadeslaan, maar dat past eigenlijk ook wel goed bij deze met psychedelische objecten en ruimtebeelden gevulde show. Over de verdere aankleding van het concert (uitdossing van de muzikanten en belangrijker nog, het gebruik van oorspronkelijke instrumenten om het ouderwetse Hawkwind-geluid te herscheppen) is duidelijk ook uitstekend nagedacht.

MIN
Af en toe is een enkel instrument (vooral de dwarsfluit van de zanger) niet goed hoorbaar, maar een kniesoor die erom maalt.

CONCLUSIE
Het hoogtepunt van deze eerste Roadburn dag.