#Roadburn 2013: Switchblade maakt cirkel Roadburn 2013 rond

Zweden besluiten Afterburner in Green Room

Wouter de Waal ,

Ze speelden al op de Roadburn pre-party, nu mogen ze voor degenen die na het prachtige concert van Ihsahn nog energie over hebben (en dat blijken er genoeg) het festival in de Green Room afsluiten. De mannen van Switchblade ondervinden weliswaar enige technische problemen tijdens hun donderende set, maar dat mag de pret op dit tijdstip niet meer drukken.

CONCERT
Switchblade, Green Room, zondag 21 april

MUZIEK
Imponerend gedreun voortgebracht door drums, gitaar en synthesizer, waaraan na enige strubbelingen met de apparatuur nog een zanger wordt toegevoegd.

PLUS
De duistere beelden van vogelzwermen, erupties en (atoom)explosies passen heel goed bij de muziek. Aardig is ook dat de afgebeelde cyclus van schepping en vernietiging door het uiteindelijke terugdraaien van het filmmateriaal in omgekeerde richting doorlopen wordt, waardoor de set ondanks alle zwaarte toch een helend slot kent.

MIN
Het concert moet halverwege een tijdje onderbroken worden vanwege technische haperingen. Aangezien de band door eerdere uitloop in het Green Room programma ook later begonnen is, eindigt men dus een stuk later dan gepland. Maar goed, tegen deze tijd maalt niemand daar eigenlijk meer om.

CONCLUSIE
Een sfeervolle afterparty.