#Roadburn 2013: Kadavar brengt geslaagde ode aan de jaren zeventig

Harig Duits drietal dendert enthousiast door Het Patronaat

Wouter de Waal ,

Voor een energiek tribuut aan alle bekende en onbekende harde psychedelische rockbands uit de zeventiger jaren kan de bezoeker deze middag terecht bij de bebaarde mannen van Kadavar. Een overtuigend experiment met de teletijdmachine, dat zoals natuurlijk wel te verwachten is bij dit festival een dampende volle zaal oplevert.

CONCERT
Kadavar, Het Patronaat, vrijdag 19 april

MUZIEK
Alles wat de jaren zeventig aan luide psychedelische rock te bieden heeft, gefilterd door de lens van drie gepassioneerde Duitsers.

PLUS
Deze mannen bezitten het geloof en de kunde om een ouderwetse rockset neer te zetten, waarbij nog komt dat ze in tegenstelling tot heel wat andere retrospectief gerichte acts niet als een loutere kopie van een of meer legendarische voorgangers klinken. Het thereminspel van een gastmuzikante voegt bij tijd en wijle mooie buitenwereldlijke effecten toe aan het brandende werk van het powertrio. Een drummer vergelijken met Animal is vanzelfsprekend allesbehalve origineel, maar in het geval van de woeste haarbal die hier achter de trommels zit, kom je er toch moeilijk omheen. 

MIN
Het moge duidelijk zijn dat de band op zichzelf geen revolutionair geluid brengt, maar waarom ook het monolithische stenen wiel opnieuw uitgevonden?

CONCLUSIE
Prima luistervoer voor de nostalgisch ingestelde rockfanaat.