#Roadburn 2013: Dirk Serries opent Roadburn met verstilde klanken

Microphonics zorgt voor rustige opmaat

Maarten de Waal ,

De middag is nog maar pas begonnen, maar de echte die-hards hebben zich al in de (nu gelukkig nog niet zo drukke) Stage01 verzameld om te genieten van de soundscapes van experimentele drone ambient artiest Dirk Serries. Een indrukwekkend en zeer ontspannend begin van wat ongetwijfeld weer een hectisch Roadburnweekend gaat worden...

CONCERT
Dirk Serries Microphonics, Stage01, donderdag 18 april

MUZIEK
Hoopvolle drone ambient, tegen een backdrop van sfeervolle industrial waste

PLUS
Een heel plezierige keuze om zo'n rustige act als opener te programmeren. Midden in al het stonergeweld zouden de meditatieve gitaarklanken van Dirk wellicht helemaal verzuipen, maar nu het festival nog niet helemaal begonnen is kost het geen moeite alle aandacht te richten op zijn bevrijdende ambient. De melancholieke achtergrond van inzakkende huizen, verlaten loodsen en overwoekerde fabrieksterreinen past vreemd genoeg prima bij zijn 'soul-rending' soundscapes.

MIN
Het is bijna niet te vermijden bij een festival als dit, maar het gebonk van de naburige zaal dat gaandeweg hoorbaar wordt blijft storend. Dit wordt overigens goed ondervangen door het behoorlijk luide spel van Serries.

CONCLUSIE
Voor wie openstaat voor een rustmoment aan het begin van het festival was dit een prachtige aftrap.