#Roadburn 2013: A Forest Of Stars hult Het Patronaat in romantische decadentie

Stijlvolle Engelsen brengen ongewoon, maar aansprekend mengsel van stijlen

Wouter de Waal ,

Voor het betere theatrale werk in omineuze fin de siècle sfeer kan de Roadburn bezoeker op de vroege zaterdagavond terecht in Het Patronaat, alwaar de Britten van A Forest Of Stars gestoken in negentiende-eeuws kostuum op uitzonderlijk virtuoze wijze ingetogen folk aan black metal koppelen.

CONCERT
A Forest Of Stars, Het Patronaat, zaterdag 20 april

MUZIEK
Onmogelijk te vangen in een specifiek genre, maar een amalgaam van de meest uiteenlopende stijlen (volksmuziek, black metal, progressieve passages) die vloeiend opgaan in een overdadig muzikaal spektakel.

PLUS
Goede, zeer diverse projecties (zij het incidenteel kort gehinderd door een technisch mankement), op het eerste gehoor eigenaardig klinkende, maar desondanks zeer meeslepende nummers, bijzondere instrumentkeuze (naast het gebruikelijke rockrepertoire ook viool, dwarsfluit, diverse toetsen, twee drumstellen), prima aankleding. Zonder twijfel een van de meest originele bands op dit festival.

MIN
Van de niet altijd even vloeiend mengende samenzang moet je houden; hetzelfde geldt voor de lichtelijk geforceerde black metal krijs van de frontman.

CONCLUSIE
Een imponerende visuele en muzikale prestatie.