#Roadburn 2013: Psychic TV laat Roadburn knuffelen

Genesis P-Orridge brengt experimentele muziek en video's voor leeggelopen zaal

Dirk Stolk ,

Al meer dan 30 jaar gaat de band schuil onder 101 aliassen, maar vanavond sluiten zij de tweede Roadburn dag af als Psychic TV / PTV3. De Londense band rondom zanger(es?) Genesis P-Orridge brengt niet alleen experimentele, psychedelische post-punk, acid house en industrial, maar staat ook bekend om de bijbehorende videoprojecties.

CONCERT
Psychic TV/PTV3, Main Stage, vrijdag 19 april

MUZIEK
Een uit Londen afkomstige mix van dansbare acid en industrial met psychedelische en experimentele post-punk, ondersteund door bijpassende, vage, draaiende, vermenigvuldigende en vooral geestveruimende beelden, door een apart uitziende en onder invloed ogende vijfkoppige band.

PLUS
In principe komen er maar zeer weinig bands weg met een cover van Funkadelic's 'Maggot Brain'. Als je echter de essentiële gitaarsolo's en de lengte van haast 20 minuten in takt laat, terwijl je er alsnog een eigen twist aan geeft middels de -voor Psychic TV kenmerkende- toevoegingen van samples, is het niet alleen door de vingers te zien, maar vormt het ook het absolute hoogtepunt van de show. Deze wordt overigens afgesloten met een nummer waarin de frontman/-vrouw vraagt om naar je buurman te glimlachen, je buurvrouw te knuffelen en gezamelijk dansend te eindigen.

MIN
Laat de volgende keer alsje- alsje- alsjeblieft die afschuwelijke kerstballad weg.

CONCLUSIE
Dat het bijzonder rustig was voor het Main Stage deerde Psychic TV alles behalve. Sterker nog; de aanwezige krijgen hiermee een exclusief en haast privéconcert van een legendarische band, welke het publiek bij de hand neemt en begeleid door de trip die ze zelf zichtbaar aan het beleven zijn op Roadburn.