#Roadburn 2013: Zweven door de woestijn van My Brother The Wind

Een geïmproviseerd uurtje psychedelische krautrock in de Green Room

Dirk Stolk ,

In 2010 nam My Brother The Wind het album 'Twilight In The Crystal Cabinet' op en in 2012 kwam het vervolg 'I Wash My Soul In The Stream Of Infinity'. Kenmerkend aan beide albums; het viertal nam deze geïmproviseerd op.

CONCERT
My Brother The Wind, Green Room, zaterdag 20 april

MUZIEK
Dromerige passages, waarmee het kwartet de luisteraar meeneemt op een reis door de woestijn. De ene gitarist improviseert de nodige solo's en licks, terwijl de andere zijn snaarinstrument afwisselt met een orgeltje vol effecten als windvlagen. De drummer bouwt de nummers op en af, waarbij hij zijn grote gong inzet om

PLUS
De nummers duren lang en kennen hierdoor slechts weinig onderbrekingen. Het hierdoor dromerig gecreërde gevoel blijft aanhouden en zwakt tussendoor niet af. Degene die vanaf het begin aanwezig zijn, zitten optimaal in de muziek en reizen mee met de desert-, post-, kraut-, psychedelische- en geïmproviseerde rock.

MIN
Degene die halverwege binnen komen lopen en -zelfs tegen het einde van de derde dag- nog nuchter zijn, kunnen meteen omdraaien en de zaal weer verlaten, aangezien de muziek dan enigszins oninteressant over kan komen.

CONCLUSIE
My Brother The Wind doet waar het goed in is en doet dat bovendien meer dan verdienstelijk. Het is echter een kwestie van er helemaal in meegezogen worden of niet, wat het grootste deel van de Green Room vandaag overduidelijk wel wordt. Missie geslaagd.