#Roadburn 2013: Maserati neemt Roadburn mee op spacetrip door de woestijn

Krautpostrock maakt indruk in bomvolle Green Room

Maarten de Waal ,

We zijn er toch niet te laat bij, maar al lang voor Maserati begint te spelen wordt het zicht op het podium volledig benomen door reikhalzende Roadburners. De buzz rond deze band is dan ook behoorlijk, en wij zijn als 'newbie' zeer benieuwd of ze deze waar weten te maken...

CONCERT
Maserati, Green Room, donderdag 18 april

MUZIEK
krautpostspacerock

PLUS
De voortstuwende 'nightrider'-drums leggen een originele basis voor het postrockgitaarwerk, en als we dat combineren met een backdrop waarop een woestijnlandschap met in de lucht zwevende geometrische figuren te zien zijn, moeten we op zijn minst concluderen dat men een origineel concept te pakken heeft. Referenties naar Pink Floyd, uw favoriete postrockband en favoriete jeugdserie 'Nightrider' zijn alom aanwezig, en als er ruimte voor was, zou er op deze band zelfs gedanst kunnen worden. Wat wilt u nog meer?

MIN
Dat het te druk was, kunnen we bezwaarlijk serieus als minpunt naar voren brengen. Wel moeten we eerlijk zeggen dat het idee ons na een half uur wel duidelijk is, maar dat lijkt voor het merendeel van het publiek niet te gelden.

CONCLUSIE
Topmuziek voor alle liefhebbers van snelle auto's.