#Roadburn 2013: Les Discrets brengt meeslepende shoegaze naar het Patronaat

Patronaat is de perfecte plaats voor atmosferisch klinkende Fransozen

Clemens Lambermont ,

Les Discrets, een band die is voortgevloeid uit de artistieke hobby’s van frontman Fursy Teyssier. Natuur, het gevoel van liefde en de angst voor de dood zijn de thema’s die hij behandelt in zijn kunstwerken, en met Les Discrets weet hij die gevoelens perfect om te zetten naar muziek. Groots en meeslepend zijn de kernwoorden bij deze band. Dat het daarnaast ook gewoon mooi klinkt is een extra voordeel.

CONCERT
Les Discrets, Patronaat, vrijdag 19 april
 
MUZIEK
Shoegaze waar dromerige, bijna ambient momenten worden afgewisseld met harde breakdowns . Samen vormt dit een overweldigend geheel wat niet zou misstaan als soundtrack van de gemiddelde hollywoodblockbuster.
 
PLUS
Het zijn vooral de cleane gitaren met gigantische hopen reverb die de nummers dragen. Een slepende drum en bas houden het geheel op gang en vormen een mooie bodem voor de melodische gitaarklanken. Dit betekent niet dat de band niet hard is, want af en toe komen er zeker intense, harde stukken voorbij, maar nergens wordt het echt ontoegankelijk of te complex. Ook pluspunten voor het geniale einde waarop de frontman met slechts een gitaar, reverb en een loopstation voor een magistrale afsluiting zorgt.
 
MIN
Het zijn vooral de instrumentale stukken waarop de band uitblinkt. De vocalen vallen soms een beetje uit de toon doordat ze gewoonweg onverstaanbaar zijn en erg dof klinken. Daarnaast werkt de improvisatie goed, maar als effect op effect op effect wordt gestapeld vormt het, zeker bij de latere nummers, een rommelig geheel.
 
CONCLUSIE
Mooie muziek, Les Discrets bewijst dat het mag op Roadburn.