#Roadburn 2013: lekker vaag feestje bouwen met Goat

Ook op Roadburn mag gedanst worden

Clemens Lambermont ,

In een werkelijk propvol Patronaat (er stond nog een rij toen de band al lang bezig was) trad de totaal geflipte band Goat op. Freddy Krueger op bas, Scarecrow van Batman Begins op gitaar en twee meisjes die uit een carnavalsoptocht in Rio lijken geplukt. Verder komt deze band uit Zweden en klinkt het vooral vrolijk, catchy en zomers. Volgt u het nog?

CONCERT
Goat, Patronaat, vrijdag 19 april
 
MUZIEK
Goat laat zich niet makkelijk in een hokje plaatsen. Samba, stoner, oosters, psychedellic, indie, en dat allemaal met een hoop Santanaesque solo’s. Hell, misschien is het wel Santana, de gitarist heeft per slot van rekening een zak over zijn hoofd.
 
PLUS
Die solo’s. De grooves zijn zo ontzettend hard en ontzettend catchy. Dat is de band in zijn geheel sowieso. Er wordt eigenlijk een fijne, ontzettend dansbare basis neergezet om vervolgens met wah-wah solo’s overheen te gaan. De nummers waar dit niet de hoofdmoot is bestaan vooral uit sambaritmes en gitaren. Niks mis mee, het publiek gaat in ieder geval los.
 
MIN
De zang van de danseressen is niet overal even zuiver. Maar goed, dat is ook wel logisch als je de helft van de tijd op een podium rond staat te springen. Verder is de locatie veel te klein. De grote zaal van de 013 zou makkelijk gevuld kunnen zijn, in plaats daarvan moeten ze het doen met het krappe Patronaat.

CONCLUSIE
Goat moet je niet proberen te begrijpen, gewoon meegaan in de krankzinnigheid. En Roadburn: als jullie ze volgend jaar weer programmeren (waar waarschijnlijk iedereen erg op hoopt), laat ze dan alsjeblieft op een beter locatie spelen.