#Roadburn 2013: Energieke metal van Castle krijgt Roadburn in beweging

Ondanks wat vroege missers herpakt en herstelt Amerikaans drietal zich in Stage01

Dirk Stolk ,

Een drietal, zonder te moeilijke muziek, recht voor z'n raap metal met een flinke bak energie. Ondanks dat de band de gehele omgeving al heeft aangedaan met de huidige tour, is er nog veel animo voor het optreden: Stage01 staat tot in de deuropening gevuld.

CONCERT
Castle, Stage01, donderdag 18 april

MUZIEK
Twee mannen en een vrouw, als klassiek powertrio, waarbij de bassiste tevens de microfoon bewerkt met haar pakkende hooks en opzwepende aanmoedigingen. Deze melodische, met vlagen progressieve, variant van metal, resulteert in een volle zaal en wapperende haren op en voor het podium.

PLUS
De gemoedelijke sfeer houdt gedurende het gehele optreden aan, omdat frontvrouw Blackwell en haar band het gaspedaal ingetrapt houden. De vlotte set zit vol makkelijk behapbare zangpartijen en goed in het gehoor liggende riffs. Hierdoor deinst de volle Stage01 lekker mee op de klanken van Castle.

MIN
De drummer maakt aan het begin van de set twee missers en het geluid komt nogal schel over. Dit lost zich echter al vroeg weer op en zo herstelt en herpakt Castle zich.

CONCLUSIE
Castle is voor de gelegenheid omgedoopt tot de koning van burcht Stage01. Het publiek doet wat de band ze vraagt, waardoor ze nog niet hoogtepunt van het weekend neerzetten, maar zeer zeker een gedegen portie metal de oren in blazen.