#Roadburn 2013: Black Bombaim test Green Room middels space- en fuzz-jams

Weinig variatie, maar vol gas met Portugees powertrio

Dirk Stolk ,

De eerste lading muziek in de Green Room van 013. Black Bombaim test de geluidsinstallatie en het publiek middels de lang uitgesponnen gitaarriffs. De zaal moet nog inkomen, maar het publiek en de bands zijn er klaar voor; Roadburn 2013.

CONCERT
Black Bombaim, Green Room, donderdag 18 april

MUZIEK
Black Bombaim is vergelijkbaar met het Nederlandse The Machine; ze staan als trio op het podium, vrij statisch, maar uiterst groovend. Ook de muziek zit in de hoek der space- en fuzz-jams, maar dan wat zwaarder.

PLUS
De bas en de drums stuwen het geheel lekker voort, met slechts minimaal veranderende thema's. De variatie moet dan ook van de gitarist komen, welke zonder teveel moeite non-stop psychedelische solo's eruit weet te persen. Een enkele keer valt de drummer een maat stil, om nog harder terug erin te kicken, waardoor het publiek middels gejuich en geklap opleeft.

MIN
De minpunten liggen buiten de band. Het geluid van de gitarist lijkt soms weg te vallen en de temperatuur in de Green Room stijgt flink mee. Tel hier het harde werken van de drummer bij op en de zweetdruppels vliegen even wild als de haren in het rond.

CONCLUSIE
De Green Room van Roadburn wordt een dik uur ingespeeld en getest door fuzz-jams; de zaal moet nog even aangezwengeld worden, maar de bands zijn er klaar voor, Let Roadburn Begin!